Koncert Rolin Humesa u Zadru

Nakon što su prošli tjedan imali vrlo zapažene nastupe u Rumunjskoj i Srbiji, Rolin Humesi se vraćaju domaćim nastupima. U petak će svirati u zadarskom Forum Blues Baru, a u subotu ćete ih moći poslušati i pogledati u sinjskoj Vojarni.
Vesela četvorka koju čine Robert Hudulin (vokal, klavijature), Emil Bišćan (bas) te braća Nikola (gitara) i Matej Smiljanić (bubanj) je u samo četiri godine postojanja obišla dobar dio europskog kontinenta, a otisnula se i u daleke Sjedinjene Američke Države gdje su svirali na International Blues Festivalu u Memphisu. Posebno se ponose s čak 8 pobjeda na raznim natjecateljskim festivalima širom regije i Europe što samo po sebi dovoljno govori o kvaliteti njihovih nastupa.
Njihov zvuk mješavina je bluesa, jazza i rocka, ali isto tako skloni su improvizaciji tijekom svirki, što se posebno odnosi na karizmatičnog frontmena Roberta koji vrlo često „kažnjava“ svoje klavijature, a ne libi se ni obratiti publici na više svjetskih jezika. Rolin Humesi su do sada izdali dva autorska albuma te snimili nekoliko spotova.