KONCERT U ARSENALU Massimo: “Bavit ću se glazbom dokle god mogu”

Zadrani i njihovi gosti će već za dva dana, u subotu 21. siječnja u Ilirijinom Arsenalu, još jednom moći uživati u hitovima jednog od najpopularnijih pop pjevača u Hrvatskoj. Naime, za još jednu večer za pamćenje pobrinuti će se jedan od najkarizmatičnijih vokala na našim prostorima, Massimo Savić. Massimo će i ovoga puta Zadranima predstaviti širok repertoar pjesama kao što su “Krug u žitu”, “Tišina”, “Dijete u meni”, “Sretan put”, ” Da mogu”,“Dodirni me slučajno”, “Gdje smo sad”, “Prošaran”, “Iz jednog pogleda”, “Kladim se na nas”, “Suze nam stale na put”, “1 dan ljubavi” te mnoge druge svima znane hitove iz njegove duge i uspješne karijere.

Niti šest mjeseci nakon svog koncerta na Forumu u kolovozu prošle godine, interes za Massimov koncert ne jenjava. U međuvremenu je dobio i nagradu Porin za izvedbu svoje pjesme “1 dan ljubavi”, a kako kaže niti nakon 30 godina bavljenja ovim poslom ne misli stati jer ga smatra svojim pozivom.

Bavljenje glazbom ne smatram svojim poslom, to je moj poziv. Za mene su disanje i stvaranje isto. Stoga nemam izbora, istaknuo je Massimo koji će na zadarskom koncertu otpjevati i svoju novu pjesmu “1000 ljudi” koja će se naći na novom albumu koji izlazi u proljeće ove godine.

massimo
Već je poznato kako se Massimovi koncerti pretvaraju u vrhunski audio-vizualni spektakl, rijetko viđen među domaćim produkcijama, a u jedinstvenom interijeru Arsenala ne sumnjamo kako će još jednom oduševiti publiku.  Svaki njegov koncert poseban je, svjež i inovativan događaj koji pomiče granice, kako kreativne tako i produkcijske.

Kada vas vodi ljubav prema nečemu onda se događa i poštovanje kolega. U našoj glazbi barem se dosad pokazalo da je tekst taj koji odlučuje koja će pjesma dotaknuti ljude i samim time postati hit. Jasno odmah za tekstom dolazi uvjerljivost interpreta, a ta uvjerljivost je na maksimumu kada ljudi brišu autora i jednostavno pomisle da sam to sve ja. Najbolji primjer za to je Sinatra. Kad promislite tko je napisao “Fly me to the Moon” ili “Under my skin”, dođete do zaključka da je to sve Sinatra. Kad se takva uvjerljivost spoji sa tekstom, a podloga za sve je aranžman koji rade profesionalci, onda se dogodi ta notna alkemija jer se sve pretvara u zlato. Toliko sam brzo živio, i živim, da sam sve ono o čemu pjevam itekako proživio. Ali, niti u studiju niti na pozornici ne smijem otići do kraja u ulogu jer tada gubim kontrolu. Mora postojati barem jedna mala doza trezvenosti dok traje interpretacija jer si u poziciji lidera. Ti naprosto vodiš ljude kroz emotivnu geografiju. Ono što nastojim napraviti je naći savršeni balans između potpunog uranjanja u ulogu i kontrole, istaknuo je Massimo za Kalelarga Info.

Ulaznice po cijeni od 100 kuna mogu se kupiti na blagajni Arsenala (Trg tri bunara1) u vremenu od ponedjeljka do petka od 9 do 14 sati ili na www.croatia-tickets.com.

Partner događanja je Sonik čiji predstavnici će prije samog koncerta održati izvlačenje nagradne igre “Jesen uz Sonik”.

Koncert počinje u 21 sat.