KONCERT ZORANIĆA U CRKVI SV. MARIJE Dođite i uživajte u djelima Mozarta i drugih skladatelja KONCERT ZORANIĆA U CRKVI SV. MARIJE Dođite i uživajte u djelima Mozarta i drugih skladatelja
U godini u kojoj se obilježava 260. obljetnica rođenja Wolfganga Amadeusa Mozarta, Zbor HPGD-a Zoranić poziva na svečani koncert na kojem će izvesti jedno... KONCERT ZORANIĆA U CRKVI SV. MARIJE Dođite i uživajte u djelima Mozarta i drugih skladatelja

U godini u kojoj se obilježava 260. obljetnica rođenja Wolfganga Amadeusa Mozarta, Zbor HPGD-a Zoranić poziva na svečani koncert na kojem će izvesti jedno od djela velikog skladatelja.

Koncert će se održati u srijedu, 13. travnja 2016., u crkvi Sv. Marije s početkom u 19 sati. Zbor Zoranić pod ravnanjem Jurice Šoše i uz orguljašku pratnju Miljenka Bajata izvest će Misu brevis u D-duru KV 194.

Kao solisti nastupit će Nela Šarić – sopran, Antea Poljak – mezzosopran, Luka Šindija – tenor i Ivan Šatalić – bas.

Osim Mozarta, Zoranić će izvesti i sakralna djela drugih autora – T. Vitoria: O vos omnes, A. Bruckner: Os justi, N. Njirić: psalam Dođite kličimo, M. Lauridsen: O magnum mysterium.

Ovu večer punu prekrasne glazbe upotpunit će i gošće koncerta, članice Djevojačkog zbora Glazbene škole Blagoja Berse pod ravnanjem Nade Smoljan, a koje će izvesti A. Caplet: O salutaris ostia i J. Gotovac: Ave Maria.

Ulaz na koncert je slobodan.