KORIŠTEN I HELIKOPTER Za ozlijeđenim planinarom tragalo 16 članova HGSS-a KORIŠTEN I HELIKOPTER Za ozlijeđenim planinarom tragalo 16 članova HGSS-a
Županijski centar 112 zaprimio je dojavu da se u Nacionalnom parku Paklenica, na zapadnoj strani Anića kuka ozlijedio planinar. U akciju traganja i spašavanja... KORIŠTEN I HELIKOPTER Za ozlijeđenim planinarom tragalo 16 članova HGSS-a

Županijski centar 112 zaprimio je dojavu da se u Nacionalnom parku Paklenica, na zapadnoj strani Anića kuka ozlijedio planinar.

U akciju traganja i spašavanja helikopterom HRZ-a, jučer oko 11.20 sati, krenulo je pet članova HGSS stanica Split i Zadar, a osim iz zraka, za planinarom koji je zadobio otvoreni prijelom noge tragalo se i zemaljskim putem, u čemu je sudjelovalo još osam članova HGSS stanice Zadar.

Od 16:50 sati, kad se počeo spuštati mrak, zbog opasnosti za spašavatelje i helikopter prekinuta je potraga iz zraka, a akcija spašavanja nastavljena je zemaljskim putem.

Ozlijeđena osoba je spuštena do ceste gdje je preuzeta od strane Hitne i prevezena u Opću bolnicu Zadar.

Akcija je završena u 21:10 sati, a u njoj su sudjelovale HGSS stanica Zadar s 15 pripadnika i HGSS stanica Orebić s jednim pripadnikom.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.