Košarkaši Sonik Puntamike izgubili u Šibeniku

U pripremnom susretu dvaju dalmatinskih premijerligaša Šibenka je na Baldekinu pobijedila momčad Sonik Puntamike 83-70.
Zadrani su se dobro držali prvo poluvrijeme nakon kojeg su imali prednost 43-40. U trećoj četvrtini Šibenka prelazi u vodstvo (63-62), a u posljednjoj koju je dobila 20-8 potpuno preuzima kontrolu nad utakmicom.
Trener Sonik Puntamike Hrvoje Vlašić zna razloge ovakvog tijeka susreta i pada njegove momčadi.
– Igrali smo na trenutke dobro, na trenutke manje dobro, pa i loše. Nastupili smo bez Lovre Runjića, njegovi poeni i borbenost su nam nedostajali, to je očito. Teo Petani, Marin Vručinić i dok je imao snage Tomislav Cvitković su odigrali korektno. Cvitković se dosta trošio pod obručima, proveo je dosta vremena u igri, a mladi Domini Zelanto tek prikuplja prva iskustva u seniorskoj košarci. Primili smo dosta poena iz reketa s centarskih pozicija, tu su nas Šibenčani i fizički slomili tako da je jasno da se moramo pojačati u ovom segmentu igre. Slijedi uzvrat u Jazinama gdje imamo priliku s istim protivnikom poraditi na ispravku pogrešaka koje smo činili. Dosta je posla ispred nas, naglasio je Vlašić.
U redovima Sonik Puntamike Cvitković je bio najefikasniji igrač s 21 poenom, Vručinić ih je postigao 14, Zelento 13, a Rašić 7.
Šibenčani su imali šestoricu igrača s dvoznamenkastim brojem poena: Solomun 19, Freeman 15, Šarić i Bašić po 12 i Andabaka i Jurković po 10.

Branko Tabak

Foto: Šime Zelić