Košarkaši Sonik Puntamike pobijedili KK Zadar rezultatom 78-73

Veliko iznenađenje u gradskom derbiju. Tim bi se riječima najbolje moglo okarakterizirati ono što smo večeras vidjeli u praznim Jazinama gdje su košarkaši Sonik Puntamike u zaostalom susretu sedmog kola HT Premijer lige pobijedili Zadar rezultatom 78-73.

Kao što su i najavili, Puntamičani su hrabro ušli u susret. Od prve su minute zaigrali agresivno u obrani i natjerali košarkaše Zadra da se dobrano pomuče za svaki koš, čemu najbolje svjedoči samo deset primljenih poena u prvih deset minuta. I dok je za goste pogađao samo američki dvojac Carter-Onuaku, u redovima Sonika su svi bili raspoloženi. Tko god je ušao na parket, provukao je loptu kroz mrežicu, pa je nakon prvih deset minuta semafor pokazivao ugodnih plus 12 za domaćine (22-10).

Nije tu priči bio kraj. Za jedne kao u bajci, a za druge kao u ružnom snu, tek nekoliko minuta kasnije imali su Puntamičani i velikih 17 poena prednosti. Favoriziranim gostima s Višnjika ništa nije polazilo za rukom, pa je buđenje sredinom druge dionice bilo kratkoga daha. Prišli su Mršićevi momci u 17. minuti na pet poena zaostatka (34-29), no jednakom brzinom kojom su smanjili zaostatak su i potonuli u novi ponor.

U svlačionice se otišlo s deset poena prednosti za „Sonikse“ (45-35) koji su furiozno otvorili treću četvrtinu i na krilima dvije trice Tea Petanija učas pobjegli na velikih plus 18 (55-37). I dok su gosti promašili gotovo sve što su uputili prema suparničkom košu, kod Puntamike su precizni bili svi koji su se okušali iza linije 6,75 pa smo narednih nekoliko minuta gledali izjednačenu igru u kojoj su domaćini bez većih problema održavali dvoznamenkastu prednost.

Sve do pet minuta prije kraja Sonik se mirno držao na dvoznamenkastoj prednosti, a onda su se probudili Junaković i Carter i polako počeli topiti zaostatak. Puntamičane je stao šut za tri poena, a do izražaja je sve više počeo dolaziti i umor, što je rezultiralo serijom Zadra 0-10. Prišli su gosti s Višnjika koji napad kasnije i na samo poen zaostatka (71-70), no kada je najviše trebalo loptu je uzeo Jakov Vladović i tricom preko Junakovića usmjerio vodu na domaći mlin.

Pokušavali su gosti sve ne bi li spriječili veliko iznenađenje, no do kraja nije ostalo dovoljno vremena pa su bodovi na koncu ostali u Jazinama.

Najefikasniji u pobjedničkim redovima bili su Teo Petani sa 16 i Jakov Vladović 15 poena, dok kod Zadra valja istaknuti bekovski dvojac Junaković-Mavra koji je ubacio 17, odnosno 16 koševa.