Kralj prvih plesova Marko Škugor u petak u Petrčanima

Marko Škugor, poznat kao „kralj prvih plesova“, u Petrčanima će plesati još jedno ljeto. Sutra će ponovo doći na mjesto na kojemu je feštu napravio prošle godine za Veliku Gospu. I ne samo to, ovaj „šibenski slavuj“, jedan od poznata Četiri tenora, klapski pjevač iznimne bistrine i visine glasa, Zadranima je pjevao na prošlogodišnjem Adventu, a sada dolazi još jednom u „ljetnom izdanju“.

– Veseli me novo druženje sa Zadranima, Petrčancima i njihovim gostima. Nosim lijepe uspomene od prošle godine, upoznao sam nove prijatelje koji su željeli da dođem i ove godine. Ostavio sam slobodno mjestu u svom kalendaru i rado prihvatio poziv Turističke zajednice da se i ove godine vidimo. Adventski koncert je bio izvrstan, lijepo je nastupati i u dvoranama, ali ipak se najbolje osjećam u ovim ljetnim feštama, kaže Škugor.

Svoju vjernu publiku Marko će razveseliti novim pjesama, provjerenim starim hitovima, ali i nekima koje će moći zapjevati i strani turisti.

Škugor je pjevačku karijeru započeo u klapama Maslina i Kampanel, a posebno se pamti nastup u “Klapi s mora”, koja je predstavljala Hrvatsku na Eurosongu. U samostalnoj karijeri osvojio je brojna priznanja, među njima Grand prix Splitskog festivala za pjesmu “Devet slova jedne riči”. No najveća priznanja su mu nastupi uz publiku, koja s njime rado zapjevati „Samo s tobom sam upoznao ljubav“, „Kad Bog nas u jedno spaja“, “Dalmatinska vilo”, “Oće duša vanka tila”, “Srce južnjačko”, “Samo ti si”, “Kontra neba ne smiš ić”, “Zlato moje”…

– Moju karijeru na jedan način su obilježile suradnje u klapama, ali i s Alenom Nižetićem, pokojnima Oliverom i Vinkom Cocom… U petak ih neće biti uz mene, ali se nadam da će i publika „povući“ i pomoći u stvaranju atmosfere.

Koncert na Novoj rivi u Petrčanima zakazan je za petak u 21 sat.