KREATIVNA IVANA GULAN Oduševljava Zadrane unikatnim poklonima!

Mnogi Zadrani fascinirani su predmetima, ukrasima, darovima i raznim drugim rukotvorinama koje izrađuje naša sugrađanka Ivana Gulan. Njeni uistinu jedinstveni radovi sve su traženiji. O tome kako radovi nastaju, odakle joj inspiracija i koliko vremena joj treba za svaki pojedini predmet, Ivana je otkrila u razgovoru za portal Kalelarga.
„Bavim se izradom unikatnih poklona povodom rođenja djeteta, rođendana, bilo dječijih ili za odrasle, prve sv.pričesti, krizme, povodom godišnjice braka, zatim neke prigodne zahvale dragim osobama, nađe se i aranžmana za naše voljene, ali nažalost preminule osobe…
*Kojim sve tehnikama i materijalom se koristite pri izradi radova?
– Svaki predmet iziskuje drugačiji pristup,bilo izrade, bilo krajnjeg cilja i samim tim su drugačije tehnike i materijali. Prilagodim se određenoj tematici poklona. Ako je tražena torta od pelena, tad se koristu jednokratne dječije pelene uz dodatak posteljine za krevetić, bavarinića s nekakvim cool natpisom, igračkicom, bočicom za piti, dudicom, čarapicama, ubacim i slova djetetova imena, kako bi imalo divnu uspomenu… Dakle sve što može poslužiti djetetu… Ako je pak tražen poklon povodom rođendana, tad se baziram na ono što dijete najviše voli, i dobi djeteta, od personaliziranih Disney junaka, do mliječnih čokolada, omiljenih bombona, nađe se i školskog pribora, sitnijih odjevnih komada, plastičnih igračkica, legića, puzzli, barbikica… Dakle, sve to ukombiniram u jedan buket. Djeca su oduševljena kad im se takvo što pokloni. Ako je buket za odrasle ili buket zahvale dragim voljenim osobama, tad koristim parfem, sat , šal, uz osobno izrađene cvijetiće i leptiriće od hulahop čarape. Tu je kao dodatak Ferrero bombonjera, uz osobne porukice ili bez njih… Također postoji i opcija buketa od prezervativa, uz dodatak omiljenih mliječnih čokoladica ili pak bombona… Nađe se i oblik torte, ali posložena od alkoholnog pića i omiljenih gaziranih napitaka, također poklon za rođendan… ovo je isključivo za odrasle i odgovorne osobe. Postoje još i torte od kartona, dizajnirane po želji naših mališana, kojoj je svrha zamjene jestive torte, zbog alergične djece vrtićke dobi, a popunjena je sa slatkišima.
*Koliko vremena vam treba za svaki pojedini rad?
– Vrijeme ovisi o traženoj izradi poklona. Npr. za tortu od pelena mi je potrebno oko 3 sata, svaka je ručno rađena, a za ručni rad uvijek treba više vremena.
*Izrađujete li ih po naruđbi, ili u trenutku inspiracije?
– Ovako unikatno izrađeni radovi se radu isključivo prema narudžbi. Želja mojih klijenata je glavna inspiracija.
* Je li Vam žao odvojiti se od radova nakon što neko vrijeme provedete izrađujući, te uložite u to i vrijeme i trud?
– Naravno da mi je žao odvojiti se od mojih radova jer su oni unikatni i svakom pristupam indvidualno, nema istih izrađenih poklona. S velikom ljubavlju pristupam pri svakoj izradi, radovi svaki put ispadnu drugačije, u tom i je čar bavljenja s ovim poslom. Međutim, na kraju jako sretna jer znam da ću nekoga usrećiti. Dajem maksimum od sebe da to bude što jedinstvenije. Recimo, kad se ide u tzv. babinje, tad mi je tražena torta od pelena, tih torti postoji više načina i oblika, od obične okrugle , pa do broda, auta, kamiona, vlaka, đipa, kolica, košara… i svaki taj oblik ima svoj krajnji izgled, a koliko kod izvedbi da napravim svaki je drugačiji, jedinstven. I to se jako brzo prepoznalo među mojim kupcima.
*Kako odredite prodajnu cijenu?
– Prodajna cijena ovisi o narudžbi klijenta, o traženom proizvodu.
*Planirate li možda i svoju izložbu?
– Moji klijenti iz mene izvlače kreativnost. Često se dogodi da iznenadim sebe, pa onda i njih po završetku mog rada. To me potaklo da pripremim prokjet u kojem će biti izloženi radovi. Veselim se skorašnjoj realizaciji tog istog projekta.

ivana 1 ivana 2 ivana 4 ivana 5 ivana 6 ivana 7 ivana 9 ivana 10 ivana 11 ivana3