Kreće projekt širenja i produbljenja Privlačkog gaza – investicija vrijedna 17,5 milijuna kn Kreće projekt širenja i produbljenja Privlačkog gaza – investicija vrijedna 17,5 milijuna kn
„Konferencija o pomorstvu i unutarnjoj plovidbi“ održat će se u petak u Zadru, u okviru drugoga dana „Dana hrvatskog pomorstva i unutarnje plovidbe“, a... Kreće projekt širenja i produbljenja Privlačkog gaza – investicija vrijedna 17,5 milijuna kn

„Konferencija o pomorstvu i unutarnjoj plovidbi“ održat će se u petak u Zadru, u okviru drugoga dana „Dana hrvatskog pomorstva i unutarnje plovidbe“, a koji se ove godine održavaju u Zadru 6. i 7. prosinca.

Konferenciju će otvoriti ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković s početkom u 9.30 sati, a nakon čega će sudjelovati i u panel raspravi koja će govoriti o prijedlogu novog Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama.
Uz ministra Olega Butkovića na navedenom panelu sudjelovat će i ministar državne imovine Goran Marić te državni tajnici i pomoćnici ministra iz Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstva turizma, Ministarstva zaštite okoliša i energetike te Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU.

Istoga dana, u Hotelu Donat, a s početkom u 11.15 sati ministar Oleg Butković će potpisati i Sporazum o koordinaciji, zajedničkom financiranju i realizaciji izvođenja radova proširenja i produbljenja plovnog kanala Privlački gaz.

Sporazum će potpisati sa predstavnicima tvrtke Plovput d.o.o., Zadarske županije, Grada Nina te Općina Privlaka, Vir i Vrsi.

Privlački gaz je plitki pomorski prolaz između Privlačkog zatona i Ninskog zaljeva smješten između obala kopna i otoka Vira. S obzirom na njegovu atraktivnost u nautičkom smislu i potencijalno skraćenje plovidbe za 11 nautičkih milja za sva plovila koja plove od Privlačkog zatona prema Povljanskom kanalu te dalje prema Ljubačkom zaljevu i Ljubačkim vratima, ovim će se Sporazumom krenuti u realizaciju projekta proširenja i produbljenja Privlačkog gaza, procijenjene vrijednosti 17,5 milijuna kuna bez PDV-a.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.