Krševan Santini novi je član Upravnog odbora HNK Zadar

Upravni odbor Hrvatskoga nogometnoga kluba Zadar odnedavno ima novoga člana. To je Krševan Santini (1987.), profesionalni nogometaš, uspješan vratar koji je počeo u Stanovima, prošao je zadarsku vratarsku školu Jakova Pinčića, imao je jedan seniorski nastup u Zadru kao 17-godišnjak, a potom karijeru gradio u Velebitu, Segesti, Moslavini, Hrvatskom dragovoljcu, Interu Zaprešić (gdje je imao zapažen niz od 18 uzastopnih nastupa i interval od 565 minuta bez primljenoga gola!), Zoryji Lugansk, Paraliminiou, Nefčiju Baku, Osijeku, Domžalama i Jagielloniji iz Poljske.

          Zadnji mi je klub bio Jagiellonia, sad sam slobodan igrač i svakodnevno trenerima s Danijelom Subašićem i Tomislavom Rogićem Tumbom. Osjećam se dobro i karijeru aktivnoga igrača još nisam završio – govori Krševan Santini.

Nekoliko mjeseci trajali su susreti i konstruktivni razgovori između predstavnika HNK Zadar, Grada Zadra i Krševana Santinija o njegovu angažmanu u klubu.

          Od početnoga razgovora s Damirom Kneževićem, predsjednikom kluba do nedavno bilo je dosta razgovora. Uvijek je bilo konstruktivno, uvijek u dobroj vjeri i uvijek s primarnim ciljem da se pronađem najbolji mogući oblik djelovanja koje će omogućiti niz pozitivnih promjena u nogometu u našem gradu gdje je HNK Zadar nositelj kvalitete. U dijelu susreta razgovarao sam i s gradonačelnikom Brankom Dukićem i kad sam dobio potvrdu da je Grad Zadar subjekt koji želi promjenu u odnosu na prethodnu praksu i koji će podupirati željene pozitivne promjene, što se kaže – stajati čvrsto iza projekta, prihvatio sam prijedlog da se uključim u djelovanje klupskoga upravnoga odbora.

Krševan Santini u HNK Zadar djelovat će volonterski.

          Da, tako će biti. Angažirat ću se u svakodnevnom radu i uvijek ću činiti najviše što je moguće da se HNK Zadar profilira i da trajno bude nositelj kvalitete i razvoja nogometne igre u Zadru. Svatko na svoj način treba pridonijeti da u danom trenutku HNK Zadar u hrvatskom nogometu bude što je bio u jednom intervalu. Ovaj je klub počeo od nule i trebat će puno raditi.

Koje odrednice djelovanja smatrate najbitnijima?

          Struka u klubu treba biti neovisna, a kao takva sustavnim radom i uz logističku potporu onih subjekata koji mogu pomoći, ostvarivat će se ciljevi. Neke pojave u zadarskom nogometu iz nedavne prošlosti dovele su do gubljenja povjerenja, do iščeznuća suradnje, do maćehinskih odnosa i slično, što je, uz ostalo, imalo za posljedicu rastakanje igračke supstance u obliku odlazaka igrača u druge nogometne subjekte. HNK Zadar treba biti stožerni klub koji će u kvalitetnoj suradnji sa svima pravilnom selekcijom okupiti potencijal i s područja grada i s područja županije, te učiniti ono što je moguće da se taj potencijal ovdje i razvije. Takva uloga znači i odgovornost, zahtijeva pravilnu suradnju, ali i zahtijeva sve bolju i bolju infrastrukturu i druge uvjete na optimalnoj razini.

Zadar je iznjedrio brojne vrhunske nogometaše, sve do srebrne četvorke Luka Modrić – Danijel Subašić, Šime Vrsaljko i Dominik Livaković – sa Svjetskoga prvenstva u Rusiji 2018. i mnogi mogu pomoći zadarskoj nogometnoj renesansi.

          Ne sumnjam u to da i hoće. Svi smo mi na poseban način povezani sa Zadrom, mjestom odakle smo počeli, pa kad čovjek u danom trenutku prepozna kvalitetan projekt, pružit će ruku – zaključuje Krševan Santini.

Inače, Upravni odbor HNK Zadar čine Damir Knežević (predsjednik), Raphael Sušić, Frane Potočnjak, Filip Anić, dr. Ante Lucin, Krševan Santini i Tomislav Smolić Ročak.

 

Tekst: HNK Zadar

Fotografije: Nenad Opačić