KRSTE RAMIĆ: Ponosni smo na ostvarene rezultate i projekte!

U Starigradu je sinoć proslavljena 27. obljetnica HDZ-a, a nazočno je bilo nekoliko stotina članova i gostiju. Dvorana hotela Alan bila je popunjena do samog kraja.
Nazočne je na početku pozdravio načelnik i predsjednik Općinskog odbora HDZ-a Starigrad, Krste Ramić, koji je odmah na početku zahvalio utemeljiteljima stranke, kao i braniteljima koji su sudjelovali u Domovinskom ratu, te obiteljima njihovih poginulih suboraca, u čiju čast su prije sjednice položeni vijenci na novom groblju.
Ramić je podsjetio da je pod vodstvom HDZ-a stvorena, obranjena i oslobođena Hrvatska, a danas promiče i zastupa interese svih društvenih slojeva.DSC06352_resize
“Pred nama su lokalni izbori, to je ujedno i vrijeme kada se pojavljuju kojekakvi “dubokoumni” nazovimo političari koji sada govore kako bi oni da su bili na vlasti napravili sve bajno, a protekle četiri godine nisu učinili ništa za dobrobit općine. O nama govore tragovi koje smo ostavili kroz realizirane projekte u vremenu iza nas, pa ću samo podsjetiti na neke. To su dječji vrtić, riva u Starigradu, komunalna lučica i šetnica u Selinama, novo groblje i mrtvačnica u Starigradu, groblje u Tribnju, nogostup s odvodnjom u Starigradu i Selinama, Popova kuća odnosno Društveni dom u Tribnju, Bikarija i Trg Stjepana Radića s novim kamenim kućicama u Starigradu, Trg u Tribnju, obala i mulići u svim mjestima naše općine, dječja igrališta, sanacija zgrade općinske uprave, sanacija stare škole u Selinama, uređenje ispostave Hitne pomoći, rekonstrukcija i izgradnja vodovoda, te električne mreže, kilometri javne rasvjete, promijeni su šumski putevi, vatrogasno društvo opremili novim vozilima, zatvorili deponij Samograd, te sanirali dugove komunalnog poduzDSC06330_resizeeća.” – kazao je načelnik Ramić dodajući kako se ulagalo u turističku infrastrukturu, te razne zabavne manifestacije što je rezultiralo porastom broja noćenja, koji je lani iznosio 557.904.
“Osim toga, financijski smo pomagali brojne udruge, sufinanciramo prijevoz učenika, stipendiramo 72 studenta, dajemo naknade za novorođenu djecu, pomažemo potrebite… Svjesni smo da treba činiti i više od toga, te imamo brojne planove koje ćemo iz vašu podršku realizirati u budućnosti.” – istaknuo je načelnik Ramić.
Župan Stipe Zrilić čestitao je članovima stranke iz Starigrada 27. obljetnicu osnutka HDZ-a, te istaknuo kako je ovaj kraj pod vodstvom HDZ-a napredovao i razvio se, te da je potpora Zadarske županije bila neupitna.
Naglasio je kako ostvareni rezultati daju razloga za zadovoljstvo građanima, posebno smanjenje nezaposlenosti i gospodarski rast.
Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a i gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta iznio je kritike na rad oporbe.

“Neki ne mogu prežaliti što je Hrvatska postala neovisna, demokratska i samostalna. To joj ne može nitko oduzeti, ali to se može opstruirati, što SDP i čini. Jer kako drugačije protumačiti to ako traže da moja mater ili baš svatko treba znati gdje je bila predsjednica i s kim se nalazila. Ima mnogo neprijatelja Hrvatske. Ne mora svatko znati gdje je išla predsjednica. Drugi primjer je Milanovićeva Vlada. Svaki projekt je bio zaustavljen i miniran ako je bio iz ovog kraja. Zaustavljanjem razvoja jednog kraja oduzimDSC06337_resizea se ljudima perspektiva i onda ljudi nemaju što nego odlaziti vani. Jučer smo otvorili Kneževu palaču, koja je bila razorena. Dok se radila, u Gradskom vijeću SDP-ovci su radili sve da se Kneževa plaća ne završi, prijavljivali su policiji da je tamo kriminal, a sve samo kako se radovi ne bi završili i kako bi mi ispali nesposobni. Nije ih bilo briga za interese građana. Jučer na otvorenje nitko od SDP-ovaca nije došao. A sjećamo se kad je Račan otvarao tu mali dio autoceste, mi iz Zadra smo svi otišli na otvorenje i podržali to jer je dobro za Zadar. Treba ljudima dati perspektivu, a SDP i sateliti ne mogu dati perspektivu nikome, a kamo li našoj djeci. Mi dok nas pljuju, blate i kriminaliziraju, mi radimo i otvaramo radna mjesta.” – kazao je Kalmeta.
Nakon sjednice, priređen je domjenak za sve uzvanike.

Za pogledati FOTOGALERIJU kliknite OVDJE.

DSC06335_resize