BORBA PROTIV RAKA DOJKE Kukljica je domaćin akcije Dan narcisa

I ove godine u tradicionalnu akciju “Dan narcisa” posvećenu borbi protiv raka dojke ” koja se obilježava diljem cijele Hrvatske uključit će se otoci Ugljan i Pašman a domaćin ovogodišnje akcije za otoke bit će mjesto Kukljica.

Akcija će se održati na glavnom trgu Kukljice u subotu 25.ožujka u 10 sati.

Vesna Benić idejni pokretać ove akcije na otoku koju organizira već devetu godinu za redom u suradnji sa udrugom Europa Donna Zadar i njihovom umirovljenom predsjednicom dr.Tanjom Vukelić Baturić iznova je okupila otočke udruge i KUD-ove i to udrugu žena “Kukljica” iz Kukljice, udrugu “Kančolica” iz Kali, udrugu žena “Luzor” iz Preka, KUD “Sv.Ante” iz Lukorana, udrugu žena “Sv.Fume” iz Sutomišćice, udrugu “Arija” i “Điran” iz Ugljana, udrugu “Levanda” i KUD “Sv.Luka” iz Ždrelca i Općinu Tkon.

Otočani su pokazali veliko srce i spremnost da pomognu svojim donacijama Zadarskoj bolnici u nabavci potrebne aparature za bržu dijagnostiku i liječenje raka dojke pa su tijekom svih ovih godina do sada prikupili 84.665,00 kn.

Moto ovogodišnje akcije je “Zdravlje, zdravlje” a prilozi koji će se prikupljati ove godine namjenjeni su opremanju Onkološkog odjela Zadarske bolnice.

Ovim putem pozivamo mještane otoka Ugljana i Pašmana da dođu u subotu 25.03 u 10 sati na glavni trg Kukljice i zajednički obilježe ovaj dan borbe protiv raka dojke