“Kune” odale počast svojim poginulim suborcima u VRO “Maslenica”

Zamjenik gradonačelnika Grada Zadra, Ivica Vlakić i pročelnik UO za zdravstvo i socijalnu skrb, Mario Pešut, primili su danas u Maloj vijećnici Grada Zadra članove 3. gardijske brigade Hrvatske vojske – Kune.

Pripadnici 3. gardijske brigade i članovi obitelji njihovih poginulih suboraca i prijatelja i ove su godine odali počast i zapalili svijeću te se sjetili svojih 18 suboraca poginulih u akciji Maslenica u Kašiću. Nakon toga posjetili su i Grad Zadar kako bi iskazali zahvalnost Gradu na pomoći pri organizaciji njihovog dolaska u Zadar i Kašić.

-Naš grad i naši sugrađani pamte i cijene vašu žrtvu koju ste položili u obrani Zadra i naše domovine i podržava vaše nastojanje da se ta žrtva ne zaboravi. Naša dužnost i najmanja stvar koju možemo učiniti je ta da vam u tome pomognemo, istaknuo je ovom prigodom zamjenik Vlakić.

Na kraju susreta razmijenjeni su prigodni darovi, a slavonski branitelji obećali su da će se dogodine potruditi doći u Zadar na sam dan obilježavanja VRO Maslenica i središnju proslavu kako bi se pridružili ostalim hrvatskim braniteljima i drugim ratnim postrojbama Hrvatske vojske.

Foto: Grad Zadar