Kupačica teško ozlijeđena u naletu jet-skija kod Vira

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru u Rijeci (MRCC Rijeka) izvijestila je Upravu sigurnosti plovidbe Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o stradavanju kupačice kod otoka Vira te drugim izvanrednim događajima tijekom vikenda.

Stradavanje kupačice kod otoka Vira

Službenici Lučke kapetanije Zadar odmah po zaprimanju dojave o stradavanju kupačice, državljanka Republike Slovačke, koja se dogodila jučer, 2. rujna oko podneva kada se stradala nalazila na tzv. napuhancu vučenom od brze brodice te je u jednom trenutku na nju naletio jet-ski, pri čemu je kupačica zadobila teške tjelesne ozljede.

Odmah po stradavanju ozlijeđena ja prevezena na obalu i preuzeta od djelatnika Hitne medicinske pomoći HMP Zadar, u daljnje postupanje prema zadarskoj Općoj bolnici.

Očevid o uzrocima ove pomorske nesreće provodi se u nadležnosti Lučke kapetanije Zadar, u suradnji sa Policijskom upravom Zadarskom te Županijskim državnim odvjetništvom.

Brodica izgorjela u Ninskom zaljevu

Obavijest o požaru na brodici u Ninskom zaljevu zaprimljena je u MRCC Rijeka u petak, 1. rujna u 12.04 sati od očevica, o čemu je obaviještena Lučka kapetanija Zadar čiji službenici su odmah isplovili u spasilačku akciju prema mjestu dojave. O događaju je obaviještena i Javna vatrogasna postrojba, JVP Zadar.

Nedugo nakon pokretanja spasilačke akcije, u 12.28 sati vlasnik opožarene brodice javio je u MRCC Rijeka da je požar ugašen uz pomoć drugih sudionika u pomorskom prometu, dok je četveročlana posada opožarene brodice bez ozljeda izvučena iz mora, na drugu privatnu brodicu. Na poziciji nesreće nije uočeno onečišćenje mora.

Podrtina opožarene brodice, tip gliser duljine 5,94 metara, hrvatske zastave ostala je u plutajućem stanju te je dotegljena do obližnje obale i izvađena iz mora.

Nakon pregleda olupine brodice te uzimanja izjava brodolomaca, državljani Republike Hrvatske u okviru očevida o uzrocima ove pomorske nesreće, iz nadležnosti Lučke kapetanije Zadar vlasniku brodice, također hrvatskom državljaninu izrečene su propisane mjere.

Foto: Ilustracija