Kupao se gol, dirao na silu žene i masturbirao gledajući ih…

Zagrepčanin Robert Krištović, pritvorenik zadarskog zatvora, na zadarskom je sudu proglašen krivim za bludne radnje i prijetnje koje je počinio prošlog ljeta u Novalji, te je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, koja je zamijenjena radom za opće dobro na slobodi u trajanju od 546 sati, objavio je Zadarski list.

Krištović je u prvom slučaju u Novalji, na plaži ispred hotela Liburnija, u cilju zadovoljenja spolnog nagona, potpuno gol prišao australskoj državljanki, koja se sunčala na plaži te od oštećenice tražio da mu posudi kremu za sunčanje i da ga namaže po tijelu kremom. S lijeve strane su, prema njezinom iskazu, ležale dvije gole gospođe, a do njih okrivljenik koji je također bio gol, dok se ona sunčala u toplesu. Kako je imala ručnik na licu da bi se zaštitila od sunca nije niti vidjela da joj je prišao, pa se iznenadila kada ga je vidjela pored sebe. Upitala ga je zašto je gol, a on joj je rekao da ima pravo biti gol, jer je to nudistička plaža.

U jednom trenutku ju je uhvatio sa rukom za lijevu dojku, a potom i međunožje. Ona je cijelo vrijeme ležala misleći da će otići ako ga ignorira. Govorila mu je da ode, ali ju je ignorirao sve dok nije vrisnula na njega. Međutim, kada se udaljio od nje počeo je masturbirati, u više navrata. Nakon različitih peripetija, vlasnici hostela u kojem su odsjeli pozvali su policiju, koja je okrivljenika zatekla na istom mjestu i odvela ga.

Krištoviću to nije bilo dovoljno, te se već sljedećeg dana, na plaži Vrtić u Novalji sukobio s Mirjanom G., koja ga je upozorila da će zvati policiju jer je šetao gol po plaži. Okrivljeniku je rekla da napusti plažu, jer se ovdje kupaju žene, djeca i trudnice, te nije primjereno da se kupa gol 50 metara od njih. Kako sutkinja Ana Brkić navodi u presudi, on je gospođi prišao kako bi ju ustrašio, te rekao: “Kakvu policiju, što ti imaš zvati policiju, ja sam Srbin ubit ću te”. Cijelo vrijeme u ruci je držao kamen, da bi potom ponovno oštećenici rekao: “Kurvo, pičko, ajde zovi policiju, ubit ću te”, nakon čega ju je uhvatio za kosu i odgurnuo na tlo, uzeo njene stvari i bacio ih u more, što je sutkinja okarakterizirala kao prijetnju smrću.

Njezina prijateljica potvrdila je ovu priču, napomenuvši kako je na ulazu u plažu postavljena tabela “No FFK”, što znači da nije dopušteno kupanje nudistima.

– Moguće je da se neko tamo kupa u toplesu, ali nisam vidjela da bi se bilo tko drugi tamo kupao gol.

Okrivljenik je u svojoj obrani osporavao da bi počinio inkriminirana kaznena djela, navodeći da ova plaža doista nije nudistička, jer u kampu postoji skrivena nudistička plaža, ali je ovo kamenjar gdje nema ni djece, ni žene, niti bilo koga kome bi smetalo to što se on kupa gol. Iako je okrivljenik osporavao da je uhvatio oštećenicu za dojku i međunožje, drugačije proizlazi iz svih ostalih dokaza izvedenih tijekom postupka.

Prilikom odlučivanja o kazni, sud je kao otegotno cijenio činjenicu što je isti već jednom bio pravomoćno osuđen zbog istovrsnog kaznenog djela prijetnje, kao i osuđivanost zbog prekršaja protiv javnog reda i mira.