LAG „Bura“ kreće u provedbu projekta “Razvoj održivog ruralnog turizma” LAG „Bura“ kreće u provedbu projekta “Razvoj održivog ruralnog turizma”
LAG „Bura“ u proljeće 2019 godine kreće u provedbu projekta “Razvoj održivog ruralnog turizma na primjeru Hrvatske “(“The development of sustainable nature tourism on... LAG „Bura“ kreće u provedbu projekta “Razvoj održivog ruralnog turizma”

LAG „Bura“ u proljeće 2019 godine kreće u provedbu projekta “Razvoj održivog ruralnog turizma na primjeru Hrvatske “(“The development of sustainable nature tourism on the example of Croatia”) sa partnerima iz Poljske LAG „Poleska Dolina Bugu“ i LAG „Polesie“. Projekt uključuje posjet partnera Hrvatskoj, upoznavanje s primjerima dobre prakse područja ruralnog turizma i prirodnih resursa. Voditeljica projekta je v.d. voditeljica LAG-a „Bura“ Ana Škara.
Kako se ruralna područja u Hrvatskoj suočavaju sa značajnim demografskim problemima, ruralni turizam može biti jedan od odgovora na pitanje kako revitalizirati ruralna područja. Utvrđeno je da turistička događanja povećavaju poslovanje, prihode i zapošljavanje u regiji i da pomažu u društvenom i gospodarskom razvoju. Ruralni turizam ima mnoge potencijalne koristi od uključivanja rasta zaposlenosti, repopulacije do revitalizacije lokalnih obrta.
LAG „Bura“ će organizirati radionicu i seminar za Poljske partnere. Kao dio promocije ruralnog turizma, izdat će se dvojezične turističke karte džepne veličine i razglednice.
Ovom prilikom se zahvaljujemo LAG-ovima „Poleska Dolina Bugu“ i „Polesie“ na suradnji te se radujemo skorašnjem početku projekta.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.