LAŽNO KALMETINO VESELJE Most odnio HDZ-u dva mandata u IX. izbornoj jedinici

Iako su članovi Domoljubne koalicije na predizbornim skupovima najavljivali da će osvojiti 10 mandata, a SDP 4, to se nije dogodilo. Osvojili su osam mandata, SDP 4, a Most 2.
Dakle, unatoč sveukupno boljem rezultatu koji je HDZ ostvario na nacionalnoj razini, situacija u zadarskom kraju nije baš blistava.
Podsjetimo, nositelj liste bio je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, kojega su SDP-ovci, na čelu sa Zoranom Milanovićem, optuživali da je kukavica koja je pobjegla iz Zagreba u kojem živi već gotovo 50 godina, te se kandidirao u Zadru, utvrdi HDZ-a.
Karamarko je, pri sastavljanju izborne liste, ponizio Božidara Kalmetu, pozicionirajući ispored njega kninsku gradonačelnicu Josipu Rimac.
Njoj je, podsjetimo, prije nešto više od mjesec dana ukinut imunitet radi istrage USKOK-a zbog sumnji u zlouporabu položaja i ovlasti.
Iako je i Kalmeta pod istragom USKOK-a, zbog afera Remorker i Fimi medija, to nije opravdanje da ga se stavi iza stranačke mu kolegice Rimac.
U HDZ-ovom stožeru tijekom večeri vladalo je, barem za javnost, veselo raspoloženje, međutim, koliko su Kalmeta i najbliži suradnici uistinu veseli – znaju najbolje samo.
Iako je kandidatura Karamarka trebala ojačati listu Domoljubne koalicije IX. izborne jedinice, to se nije dogodilo.