Legendarni novinar Edi Škovrlj prijavljen zbog prijetnji smrću kolegi Legendarni novinar Edi Škovrlj prijavljen zbog prijetnji smrću kolegi
Općinsko državno odvjetništvo u Zadru trebalo bi ovih dana donijeti odluku o tome hoće li podignuti optužnicu protiv legendarnog zadarskog novinara Edija Škovrlja nakon... Legendarni novinar Edi Škovrlj prijavljen zbog prijetnji smrću kolegi

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru trebalo bi ovih dana donijeti odluku o tome hoće li podignuti optužnicu protiv legendarnog zadarskog novinara Edija Škovrlja nakon prijave za prijetnje smrću.

Kako doznajemo od Nikoline Bačić, stručne suradnice za informiranje PU zadarske, Škovrlja je policiji prijavio njegov kolega Ante Kolanović, šef HRT-ova Centra u Zadru, još u travnju ove godine.

Djelatnici PU zadarske proveli su istragu nakon koje je kaznena prijava protiv Škovrlja proslijeđena Državnom odvjetništvu.

S obzirom da je od tada prošlo tri mjeseca, zanimalo nas je u kojoj fazi je predmet, je li prijava odbačena ili je podignuta optužnica. U pismenom odgovoru koji je redakciji portala Kalelarga info poslao općinski državni odvjetnik u Zadru, Ivica Škara, navodi se slijedeće:

“Poštovani, vezano za vaš upit od 21. srpnja 2017. izvješćujemo vas da se u navedenom predmetu provode izvidne radnje, te da još nije donesena meritorna državnoodvjetnička odluka.”.

Kakav epilog će imati ovaj slučaj, ostaje za vidjeti.

Podsjetimo, Škovrlj je bio šef HRT-ova Centra u Zadru, no krajem travnja prošle godine na toj poziciji zamijenio ga je Ante Kolanović, inače vrlo ugledan i cijenjen novinar. Iako se o međusobnim odnosima njih dvojice ne zna mnogo, činjenica da je došlo do prijavljivanja za prijetnje smrću dovoljno govori o tome koliko su odnosi narušeni.

Dodajmo i to da je Škovrlj nedugo nakom smjene, prije godinu dana izabran za predsjednika podružnice Hrvatskog novinarskog društva (HND-a) u Zadru.

ante kolanovic 800x450

 

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.