LICEMJERJE PREMA ARASU Otjerali ga kad je zasmetao Sanaderu, a sad mu daju nagradu!

Kao i svake godine, tako i ove, Grad Zadar dodijeljuje godišnje nagrade najzaslužnijim građanima.
Ove godine nekim čudom su se dosjetili gospodina Davora Arasa.

Riječ je o osnivaču HDZ-a na ovim prostorima, Tuđmanovom suradniku iz 90.-ih godina, koji je, može se reći, stvorio HDZ i HDZ-ovce koji su kasnije pristupili u njega.
On je imao bogatu političku karijeru sve dok se, iz nekog razloga, nije zamjerio Ivi Sanaderu, tadašnjem premijeru i predsjedniku stranke.
On je naredio da se istog trena Aras izbriše iz HDZ-a. Tada je predsjednica Gradskog odbora bila Ana Lovrin, a Županijskog odbora Božidar Kalmeta. Što je razlog tome, nije se posebno pojašnjavalo. Samo je rečeno kako ga se briše jer je bio na misi koju su organizirali domobrani, te održao kratak govor u blizini slike Ante Pavelića.

Uzalud je Aras kukao i govorio kako je to nepravedno, pokušavao se opravdavati – milosti nije bilo.
Iako su prije toga svi HDZ-ovci trčali i gurali se oko njega, sve se okrenulo.
Izbjegavali su mu se javiti, bježali su od njega, nisu mu htjeli pružiti ruku u javnosti.
Jedini koji je u to vrijeme bio karakteran, te se nije odrekao Arasa bio je tada mladi HDZ-ovac Denis Karlović. On se, za razliku od svih ostalih, nije ustručavao ni popiti kavu na Narodnom trgu s njim.

Najgore je bilo kad bi se obilježavala neka obljetnica, pa bi na nju došao Aras. Svi su mu izbjegavali pružiti ruku u strahu da ih koji fotogrf ne slika, pa fotografija ne osvane u novinama.
I tako su prošle godine, Sanader je neslavno završio, odrekli su ga se najbliži suradnici, svu krivnu za nezakonite radnje, izvlačenje crnog novca preko Fimi medije i svega drugog – svalili su na njega.

I ovih dana, za ne povjerovati, kao laureata, zgodnog kandidata za životno djelo odnekle se iz naftalina izvuklo ime upravo – Davora Arasa!
Sada, eto, Sanadera više nema, Karamarka nije briga, pa je onda OK i Aras, stariji je čovjek, profesor, bio je predsjednik Gradskog vijeća, pa mu se može dati i nagrada.
Koliko je to licemjerno – nikog nije briga.
Ali, što nas čudi licemjerje prema Arasu, kad su još veće licemjerje pokazali prema generalu Gotovini.

Sklanjali su njegovu sliku sa zida Gradske vijećnice, u podrumu ju je prekrio debeli sloj prašine, ograđivali se od njega, a onda kad je oslobođen optužbi i vratio se u Zadar – okružili ga i ne daju mu disati.
Druga je stvar što njega ne zanima osveta ni istjerivanje pravde, usredotočio se na privatni biznos, pa računa da je najbolje biti ljubazan prema svima i gledati svoj posao. Ako pri tom može iskoristiti ove koji trčkaraju oko njega – tim bolje.

 

LAURETI 2015.
Nagrada Grada Zadra za životno djelo (kandidat koji živi i djeluje izvan Grada Zadra)
– BORIS LABAR
Nagrada Grada Zadra za životno djelo (kandidat koji živi u Gradu Zadru)
– DAVOR ARAS

Nagrada Grada Zadra
– OSNOVNA ŠKOLA BARTULA KAŠIĆA ZADAR
– ZADARSKI KOMORNI ORKESTAR
– TANJA I IGOR BLASLOV
– GRUPA FORUM
– MARIN BUOVAC

GRB Grada Zadra
– ŠIME RELJA
– NENAD NINČEVIĆ-posthumno
– MARINKO KATUŠA
– MARKO PRGIN
– BORIS MARIN I MARKO BUTIĆ