LIJEPA GESTA Zadranke tijekom Adventa kuhaju večeru – topli obrok za beskućnike LIJEPA GESTA Zadranke tijekom Adventa kuhaju večeru – topli obrok za beskućnike
I ove godine naše sugrađanke odlučile su pokazati veliko srce i uljepšati Advent ljudima koje život nije mazio – beskućnicima. S obzirom da ovi... LIJEPA GESTA Zadranke tijekom Adventa kuhaju večeru – topli obrok za beskućnike

I ove godine naše sugrađanke odlučile su pokazati veliko srce i uljepšati Advent ljudima koje život nije mazio – beskućnicima.

S obzirom da ovi ljudi tužnih životnih sudbina blagdane provode po ulicama, te spavaju u prenoćištu u Zadru, gdje nemaju topli obrok za večeru – skupina žena okupljenih u Facebook grupi “Što se kuha” odlučile su se dogovoriti i svaki dan tijekom prosinca spremiti večeru za desetak korisnika prenoćišta u Zadru.

Ima i onih žena koje nisu u mogućnosti kuhati, pa su ponudile da naruče jelo u restoranu i dostave im. No većina žena će ipak same spremiti jelo.

Bez problema i vrlo brzo su se dogovorile koja će kuhati koji dan, i spremiti kolače, te tako uljepšati predblagdansko i blagdansko vrijeme beskućnicima. Njih je, naravno, ova topla ljudska gesta jako obradovala, te su izuzetno zahvalni i sretni što se i na njih mislilo.

Foto: Ilustracija