LIJEPA PRIČA Ekipa HGSS-a na Paklenici pomogla mladoj djevojci oko poroda

Hrvatska Gorska Služba Spašavanja u subotu je pomogla strankinji pri porodu u objektu Lugarnica u NP Paklenica, a djevojka nije ni znala da je trudna. Na svojoj službenoj stranici izvijestili su da su u subotu u 14:51 sati, dežurni spašavatelji su dobili dojavu o porodu u objektu Lugarnica u NP Paklenica. Prije dolaska tima HGSS-a, mlada strana državljanka rodila je djevojčicu uz asistenciju djelatnika Nacionalnog Parka.

– Porod je, kad smo došli, bio u zadnjoj fazi. Porodila se sama u wc-u u Lugarnici. Mi smo priskočili sa svom medicinskom opremom i krenuli u zbrinjavanje. Imali smo sreće što smo u blizini imali dodatne pomoći, od GSS-a. Došla je ginekologinja koja je i meni olakšala pomoć – ispričala je anesteziologinja Anela Ušanović, koja je sudjelovala u intervenciji za RTL.

24sata

Iz HGSS-a navode slijedeće:

– Majka i novorođenče su sigurno prebačeni u kanjon, gdje su predani HMP timu. Komunikacija tijekom akcije je bila otežana nedostatkom mobilnog signala. Uključeno je bilo 7 članova HGSS-a, tim HMP-a i liječnica. Posebno želimo istaknuti iznimnu suradnju s djelatnicima NP Paklenica – napisali su ranije u objavi iz HGSS-a.