LIJEPA VIJEST Dragica Kero iz Bibinja proslavila 100. rođendan!

Bibinje slavi, najponosnije je mjesto u Zadarskoj županiji i Lijepoj Našoj, Dragica Kero je prva Bibinjka koja je doživjela 100 godina. Slavljenica Dragica rođena 7. srpnja 1920. godine u bibinjskoj obitelji Iglić u utorak predvečer u Domus Solis, obiteljskom domu za starije na zadarskim Stanovima, proslavila je stoljeće života, nevjerojatnih 100 godina.
– Moj recept za dugi život je obitelj, ljubav, tolerancija, opraštanje, nezavidnost, poštenje i rad, doduše ne teškog rada. Dakako i lagana dalmatinska hrana i ne prejesti se, rekla je slavljenica Dragica s kojom smo razgovarali putem mobilne mreže.
Naime, čudna su vremena. Zbog koronavirusa Covid i strogih epidemioloških mjera ni najbliža obitelj, pa ni novinar Zadarskog lista, nisu mogli nazočiti na ovom rijetkom slavlju koje je osoblje doma organiziralo besprijekorno.
– Da su druga vremena sad bi moja obitelj nakon svete mise u bibinjskoj crkvi u nekom restoranu organizirala veliku feštu za koju su se pripremali već nekoliko godina, kazala je slavljenica Dragica koja je cijeli svoj radni vijek radila kao spremačica u zadarskom dječjem vrtiću na Kolovarima.
Usprkos 100-godišnjem bremenu života i problemima s hodom u zavidnoj je fizičkoj snazi i formi, izvrsnog zgleda, lucidna i simpatična slavljenica unatoč tomu što su je izdale noge nije htjela slavljeničku tortu prerezati sjedeći već stojeći, odvažno i s emocijama kao da joj je u toj sekundi ili dvije u mislima prošao cijeli životni vijek, jedno puno stoljeće života.

Izvor: Zadarski list