LIJEPA VIJEST Obnovljeno dječje igralište uz plažu Jadro na Viru

Približno 145.000 kuna s PDV-om iznosila je investicija općinskog poduzeća Vir održavanje u obnovljeno i preuređeno dječje igralište u Centru kod plaže Jadro. Radovi na postavljanju potpuno nove, sigurnije i kvalitetnije opreme za dječje igralište bili su praktički gotovi još prije tri tjedna, ali je razdoblje kiša i nestabilnih vremenskih prilika odgodilo završno lijepljenje antistres zaštitnih podloga na betonsku osnovu ispod ljuljačke i ljuljačke korpe, klackalice, njihalice i druge opreme na igralištu. Taj su posao lijepljenja antistres podloga odradili majstori iz domaće obiteljske tvrtke Vojtek oprema iz Belog Manastira.

– Ovim smo projektom postavili novi sigurnosni standard i podignuli kvalitetu igrališta za djecu. Takva ćemo igrališta postavljati i u drugim dijelovima otoka – kaže zamjenica direktora Vir održavanja Miroslava Kapović. Stara i dobro očuvana oprema također će se iskoristiti na prostoru gdje nema sadržaja za djecu, odnosno tamo gdje se procjeni kako je postojanje dječjeg igrališta zaštićeno od prometa i vanjskih utjecaja. 

– Mi smo odradili zemljane radove za dječje igralište i napravili betonske temelje za antistres podlogu, dok je Vojtek oprema izvela montažu i završne radove. Zbog kiše nismo mogli fiksirati te podloge, ali sada imamo konačno rješenje i izgled dječjeg igrališta – još ističe inženjer Ivica Pavlović iz virskog općinskog poduzeća Vir održavanje. 

Foto: Obnovljeno dječje igralište uz plažu Jadro na Viru