LIJEPA VIJEST Stotinu mališana iz Sukošana dobilo moderan dječji vrtić LIJEPA VIJEST Stotinu mališana iz Sukošana dobilo moderan dječji vrtić
Danas je u Sukošanu otvorena nova zgrada dječjeg vrtića čiji kapacitet je stotinjak djece. Načelnik Općine Sukošan kazao je kako je veliki dan za... LIJEPA VIJEST Stotinu mališana iz Sukošana dobilo moderan dječji vrtić

Danas je u Sukošanu otvorena nova zgrada dječjeg vrtića čiji kapacitet je stotinjak djece.

Načelnik Općine Sukošan kazao je kako je veliki dan za naše mališane, njihove roditelje, tete i cijelu općinu.

“Prije 45 godina u Sukošanu je izrađen prvi dječji vrtić kojeg smo u međuvremenu obnovili. Zanimljiva je činjenica da je prije 45 godina ista tvrtka bila izvođač radova kao i ovog novog, tvrtka Lavčević iz Zadra. Bilo je dosta kalkulacija i razgovora prije pet godina da idemo u proširenje postojećeg vrtića. No, zaključili smo da idemo na novu lokaciju i gradimo novi, a postojeći zadržimo kako bi napokon zadovoljili sve potrebe roditelja, odnosno djece. Otvorenjem ovog vrtića dodatnih 60-70 djece koji su bili na čekanju napokon je dobilo svoje mjesto u vrtiću.

„Vrijednost ovog projekta će biti oko 13 milijuna kuna. Od toga iz europskih sredstava putem Agencije za plaćanje u poljoprivredi, odnosno Ministarstva poljoprivrede i Fonda za regionalni razvoj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, ćemo prikupiti skoro 10 milijuna kuna. To je jedna pohvala s naše strane Vladi koja prati naše projekte jer ovo je zaista jedan impozantan projekt. Ovaj je objekt će koštati skoro dva milijuna upravo zato što se radi o najosjetljivijim dobnim skupinama čiji uvjeti jednostavno nemaju kalkulacije, moraju biti na najvišim standardima“ – naglasio je načelnik.

Inače, u proteklih pet godina u predškolsko obrazovanje uloženo je  više od 20 milijuna kuna.

„Moramo istaknuti da smo izgradili novi dječji vrtić u Gorici koji je bio cirka 2,5 milijuna kuna, poboljšali smo uvjete i standarde u postojećim vrtićima u Debeljaku i u starom vrtiću u Sukošanu“ – otkrio je Martinac.

Ravnateljica Milica Ćoso zahvalila se na općinskoj vlasti na trudu da se ovaj projekt realizira.

“Roditeljima su oduševljeni, djeca su oduševljena, svi smo presretni. Ovaj objekt pohađa nešto manje od 90 djece. Inače, u svim ostalim područnim vrtićima sveukupno je oko 210 djece“ – kazala nam je ravnateljica vrtića, Milica Ćoso.

Dožupan Šime Vicković je najavio da će se uskoro graditi vrtić u Bibinjama, a da je u pripremi projektna dokumentacija za vrtić u Zrmuniku.

Državni tajnik Šime Erlić pozdravio je nazočne i naglasio kako općine Zadarske županije u dobroj mjeri koriste sredstva iz EU fondova.

“Prilike nikada nisu bile veće nego što su danas i čestitam Zadarskoj županiji na rezultatima. Mi smo tu da sa svoje razine pomognemo koliko možemo.” – kazao je Erlić.

Nazočnima se obratio i državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, Šime Mršić.