LIONS CLUB ZADAR ORGANIZIRA HUMANITARNU VEČERU Pomažu Cukrićima!

Lions klub Zadar i ove godine priređuje tradicionalnu humanitarnu večeru koja će se održati 12. prosinca 2015. u restoranu Kornat. Prihod je ove godine namijenjen Udruzi Cukrići Zadar koja okuplja 25 djece oboljele od dijabetesa i njihove roditelje.
Sredstvima ostvarenim ovom humanitarnom akcijom, Cukrići će dobiti kontinuirane mjerače šećera koji mogu značajno utjecati na kvalitetu njihovog života. Oslobađajući djecu višekratnih svakodnevnih bockanja, mjerači, naime, omogućuju stalnu kontrolu dijabetesa određujući razinu šećera u krvi na temelju čega se određuje terapija inzulinom. Takvi mjerači, inače, nisu na HZZO listi pa ih roditelji nabavljaju o svom trošku. Uz želju da svako dijete oboljelo od dijabetesa ima takav jedan uređaj s određenim brojem senzora, zadarski Lionsi će u ovoj prigodi pomoći da ih dobiju mali Zadrani iz Udruge Cukrići. Klub, inače, svake godine financira boravak jednog djeteta iz Zadra u ljetnom kampu za dijabetes.
Akcijom za Cukriće, članovi Lions kluba Zadar završavaju još jednu uspješnu humanitarnu godinu u kojoj su, na razne načine, pomagali potrebite, prije svega djecu i mlade. Uljepšali su Uskrs brojnim zadarskim osiromašenim obiteljima s puno djece, pomogli nadarenim mladim sportašima, štićenicima Doma za odgoj mladih i pojedincima, sudjelovali u borbi protiv ovisnosti te sa zapaženim uspjehom nastavili svoju akciju za obnovu i uređenje koncertne dvorane u Kneževoj palači.