DONIRALI 8.000 KN ZA DJECU DIJABETIČARE Kupit će uređaje za mjerenje šećera bez bockanja

Uoči svoje tradicionalne akcije „Za ljepši Uskrs svima“, zadarski su Lionsi udruzi Cukrići uručili donaciju prikupljenu na svojoj humanitarnoj večeri. Danijeli Cvitanović, predsjednici i Ariani Ivanov, tajnici Udruge Cukrići, predsjednica Lions kluba Zadar, Anica Košta predala je, naime, uplatnicu s 8.000 kuna namijenjenih nabavci uređaja za kontinuirano mjerenje razine šećera u krvi. Tim će se sredstvima kupiti šest start paketa uređaja koji djeci oboljeloj od dijabetesa u velikoj mjeri olakšavaju život, oslobađajući ih brojnih svakodnevnih bockanja.
I svojom narednom akcijom, zadarski će Lionsi obradovati ponajprije djecu. U tradicionalnoj akciji „Za ljepši Uskrs svima“, hranom i različitim kućanskim i higijenskim potrepštinama pomoći će 26 zadarskih obitelji koje žive od socijalne pomoći. U tim je obiteljima ukupno 77 djece kojima će donacija Lionsa uljepšati veliki blagdan. Bogati paketi u kojima je sve što je potrebno za uobičajenu proslavu Uskrsa, obiteljima s popisa gradskog Odjela za socijalnu skrb, bit će uručeni u srijedu, 23. ožujka. Tjedan dana ranije, u četvrtak, 17. ožujka, članovi Lions kluba Zadar i njihovi prijatelji, odigrat će utakmicu u malom nogometu, sad već tradicionalno, sa zadarskim novinarima.
Prilozima gledatelja te utakmice i drugim donacijama, osigurat će se hrana i druge potrepštine za 26 obitelji kojima je pomoć najpotrebnija i donijeti radost Uskrsa brojnim malim Zadranima.