Ljiljana Mišlov Brkić i Dragan Romić pobjednici utrke Linijom obrane grada

U subotu je u Zadru održano peto izdanje utrke Linijom obrane grada u dužini od 8,7 kilometara. Trčalo se od Bokanjca preko Musapstana kroz Crno i dalje preko Ploče do tenka na Dračevcu.

U ženskoj konkurenciji prva je kroz ciljnu ravninu prošla Ljiljana Mišlov Brkić iz Atletskog kluba Fortius Zadar. Drugo mjesto je osvojila Vanja Petrović iz Atletskog kluba Alojzije Stepinac Zadar, a treće Ida Petković (HEP Runners Zadar). 

Najbrži atletičar bio je Dragan Romić iz Maraton kluba Festina Lente Zadar. Iza njega kroz cilj je prošao Marko Blaić iz AK Alojzije Stepinac. Treći je bio njegov klupski kolega Filip Tomas

Terezija Šabić (71) je dobila posebno priznanje kao najstarija sudionica utrke dok je najmlađa bila osmogodišnja Nikol Pavić Daka iz Sukošana. 

Hrvoje Bailo iz Kluba atletskih veterana Zadar dobitnik je Fair Play nagrade hrvatski branitelj Ivica Mrkić. Bailo je branitelj, motivator i veliki promotor utrke Linijom obrane grada. 

Utrku su organizirali Grad Zadar i Sportska zajednica grada Zadra, za provedbu je bio zadužen Atletski savez Zadarske županije, a pokrovitelji utrke i ove godine bili su  Grad Zadar i Zadarska županija.