LJUTITA ZADRANKA NAPALA BESKUĆNIKA U KONZUMU: Dosadili ste mi više! LJUTITA ZADRANKA NAPALA BESKUĆNIKA U KONZUMU: Dosadili ste mi više!
Slučajni prolaznici svjedočili su verbalnom incidentu koji se dogodio na ulazu u trgovački centar Konzum koji se nalazi nasuprot kolodvoru. Na ulazu redovito stoji... LJUTITA ZADRANKA NAPALA BESKUĆNIKA U KONZUMU: Dosadili ste mi više!

Slučajni prolaznici svjedočili su verbalnom incidentu koji se dogodio na ulazu u trgovački centar Konzum koji se nalazi nasuprot kolodvoru.

Na ulazu redovito stoji beskućnik i prodaje časopis “Ulična svjetiljka”. Svakoga tko prođe pitaju želi li ga kupiti i tako kupnjom pomoći njima beskućnicima.  Obično nisu nametljivi. Građani ga kupe ako su raspoloženi, a ako nisu samo nastave svojim putem.

Međutim, jednu stariju gospođu beskućnik je razljutio, te je vikala na njega pred iznenađenim kupcima koji su se našli u blizini.

“Dosadni ste više, ne mogu vas smisliti.  Od vas ne mogu u miru obaviti spizu, što me svako malo zaustavljate?! Malo prije onaj u Kauflandu, a sada vi ovdje! Što ću vam ja, zašto ne radite nešto pa ne bi bili beskućnici?! Po cijele dane stojite tu i gnjavite ljude da vam daju novac umjesto da nađete posao.” – vikala je ljutita gospođa.

Beskućnik se ispričavao i bilo mu je nelagodno.

“Nemojte me više zaustavljati. Ja nemam novaca ni za sebe, jedva spajam kraj s krajem i ne da mi se svaki put kad dođem po kruh vama se ispričavati jer vam nemam dati 10 kuna! Pa mogla bi i ja sjesti tu i prositi, nije ni moje stanje bolje.” – rekla je i produžila dalje. 

Kupci koji su svjedočili ovom prizoru bili su podijeljeni u mišljenjima. Dio ih je smatrao da mu je dobro rekla, dok su drugi komentirali da je mogla produžiti dalje i pustiti čovjeka na miru.