LOKACIJE NA KOJIMA ĆE POLICIJA KONTROLIRATI BRZINU IDUĆA 24 SATA LOKACIJE NA KOJIMA ĆE POLICIJA KONTROLIRATI BRZINU IDUĆA 24 SATA
Sukladno Planu aktivnosti organizacije TISPOL-a, na području država Europske unije, pa tako i na području Policijske uprave zadarske, od 18. do 24. travnja, provode... LOKACIJE NA KOJIMA ĆE POLICIJA KONTROLIRATI BRZINU IDUĆA 24 SATA

Sukladno Planu aktivnosti organizacije TISPOL-a, na području država Europske unije, pa tako i na području Policijske uprave zadarske, od 18. do 24. travnja, provode se pojačane aktivnosti usmjerene na nadzor brzine te zasebno 24-satni nadzor od 21. travnja od 06 sati do 22. travnja do 06 sati.  

Analizom teških prometnih nesreća koje su se dogodile na području ove policijske uprave, za prva tri mjeseca ove i protekle godine, kao dominirajuća greška vozača ističe se neprilagođena odnosno nepropisna  brzina.

Uvidom u podatke o greškama vozača koji su prouzročili prometne nesreće, za promatrano razdoblje 2016. godine, brzina je kao greška vozača, utjecala na 84 prometne nesreće što je u odnosu na isto razdoblje 2015. godine povećanje za 2,4 % (sa 82 na 84 PN).

U  tim  prometnim  nesrećama, 1 osoba je smrtno  stradala (2015 g.-1 osoba), teže je ozlijeđeno 9 osoba (2015 g.-13 osoba), a lakše 35 osoba (2015.g.-54 osobe).

Unatoč navedenim relativno pozitivnim trendovima, “brzina” i nadalje predstavlja grešku vozača u prometnim nesrećama koja rezultira najtežim posljedicama.

Sutra od 11 do 13 sati, na tri lokacije izabrane na temelju prijedloga građana i to:

-D306 Ulica Hrvatskog sabora

– Put Nina u Zadru

– Ž6011 Zemunik Donji

policija će pojačano nadzirati brzinu. Zainteresirani građani koji žele pratiti tijek akcije mogu se na tim lokacijama pridružiti policajcima.

Policija apelira na sve sudionike u prometu na povećan oprez i poštivanje prometnih propisa kako bi se izbjegle neželjene posljedice i teška stradavanja na našim cestama.