Longin prijetio smjenom dr. Čulini jer je progovorio o teškom stanju u Bolnici?!

Ravnatelj Opće bolnice Zadar, dr. Željko Čulina, već je neko vrijeme u nemilosti zadarskog župana Božidara Longina, a njihova netrpeljivost je počela kada su se u javnosti pojavile informacije o tome da zadarski HDZ-ovci žele Čulinu za novog župana.

Podsjetimo, Čulina je dobio najviše glasova na izborima za Županijski odbor HDZ-a, daleko je popularniji od Longina, a i građani ga više poštuju.

Iako ni jednom nije javno rekao da želi biti župan, Longina je razljutilo što se Čulinu uopće spominjalo kao potencijalnog kandidata za župana i kao čovjeka kojeg njegovi stranački kolege žele vidjeti na toj funkciji.

hdz-kalmeta-750x350-820x400

Pitanje je što bi bilo da Andrej Plenković nije odlučio da će Longin biti kandidat za župana i dao to u medije u Šibeniku bez prethodne konzultacije sa Županijskim odborom HDZ-a Zadarske županije.

Tako je odlučeno da će Longin biti kandidat za župana i svaka daljnja rasprava ili priprema drugih ljudi da budu novi kandidati je zaustavljena. Pro forme je održan sastanak Županijskog odbora HDZ-a Zadarske županije na kojem je Longin podržan, odnosno potvrđena je odluka Andreja Plenkovića.

Longin zlopamtilo – više ne trpi Čulinu

Iako je time riješeno to pitanje, Longin nije zaboravio da se Čulinu spominjalo kao potencijalnog kandidata. Zamjerio je Čulini što niti jednom nije istupio u javnost i jasno rekao da nema takvih ambicija. Otada su njihovi odnosi zahladili.

Podsjetimo, dr. Čulina je cijenjen među braniteljskom populacijom, jer je bio dragovoljac Domovinskog rata, a kasnije je kao liječnik i šef Odjela za pulmologiju Opće bolnice Zadar bio među omiljenim liječnicima brojnih pacijenata. Bio je stručan i vrlo susretljiv zbog čega su ga mnogi od njih hvalili.

I nakon što je postao ravnatelj, nastavio je kao liječnik biti na raspolaganju pacijentima koliko god je to moguće.

culina poliklinika bolnica 800x450

U ovoj izvanrednoj situaciji uzrokovanoj pandemijom korona virusa funkcioniranje bolnice bilo je na zadovoljavajućoj razini unatoč svim poteškoćama, a liječnici i medicinsko osoblje daju sve od sebe kako bi se svim pacijentima pružila odgovarajuća skrb.

Objektivni problemi za koje znaju svi u bolnici

Međutim, problemi se gomilaju i nedavno ih je Čulina u intervjuu za portal 057 info iznio i progovorio o njima. Rekao je kako je situacija kulminirala, da postoje veliki dugovi, te da je pitanje kako će se zaposlenicima bolnice uopće isplatiti iduća plaća.

Ovaj njegov istup zabrinuo je brojne Zadrane, pa tako i oporbene političare.

Zabrinuo se i SDP-ov gradski vijećnik Erol Gaši, koji je poznat po tome da ne kritizira u prazno, da je odmjeren u svojim javnim nastupima, te da osim kritike često predlaže i rješenja, koja je ponekad i HDZ prihvaćao, kao kad je primjerice prihvaćena Gašijeva inicijativa da Grad Zadar financira besplatne udžbenike učenicima.

Dobronamjeran istup vijećnika Erola Gašija

Stoga je Gaši na sjednici Gradskog vijeća upozorio na probleme koje ima Opća bolnica Zadar, o kojima je ravnatelj progovorio, te je postavio pitanje gradonačelniku Branku Dukiću o tome je li kontaktirao župana Božidara Longina, budući da je Županija osnivač bolnice, i što se radi po tom pitanju.

Erol Gaši _800x415

Vijećnik Erol Gaši 

Međutim, kako doznajemo, Longina je sve ovo prilično razljutilo, i intervju ravnatelja Čulina u kojem otkriva probleme bolnice, i pitanja koja je postavio vijećnik Gaši.

Njega, naime, ne muče objektivni problemi bolnice, ni činjenica da se ne zna hoće li se imati za plaće, nego činjenica da se uoči lokalnih izbora govori o tome, a on je kandidat za župana i to ne osobito popularan.

Stoga je odradio neugodan razgovor s ravnateljem bolnice i praktički ga natjerao da demantira sam sebe.

Dr. Čulina morao demantirati sam sebe

Tako je Čulina na današnjoj konferenciji za medije demantirao samog sebe. Kazao je kako u bolnici ne vlada kaos, kako lijekova ima, bolnica radi normalno, a bit će i novaca za plaće.

Erol Gaši koji istupajući na Gradskom vijeću nije imao zle namjere samo je poručio Čulini kako, iako je demantirao samog sebe – vjeruje onom prvom intervjuu koji je dao.

Božidar-Longin 800x450

Župan Božidar Longin