Longin se riješio ravnatelja koji se protivio gašenju bolnice i prodaji zemlje u Biogradu

Na jučer održanoj sjednici Upravnog vijeća Ortopedske bolnice u Biogradu odlučeno je da dosadašnji ravnatelj Andrija Marcelić više neće obnašati tu funkciju, a na njegovo mjesto postavljen je Mate Kutleša.

Za njega šira javnost nije čula, a u Sukošanu je poznat kao osoba bliska SDP-u, koja je pomagala kandidatu SDP-a u pokušaju da svrgne s vlasti dugogodišnjeg uspješnog načelnika Antu Martinca, predsjednika Udruge ratnih dragovoljaca Republike Hrvatske.

andrija marcelic-021013-04

Andrija Marcelić, ravnatelj kojeg su Longin i Knez žarko željeli ukloniti 

Zadarski župan Božidar Longin i biogradski gradonačelnik Ivan Knez tražili su način kako smijeniti Andriju Marcelića s mjesta ravnatelja Specijalne bolnice za ortopediju Biograd još od prošle godine, kada je došao u njihovu nemilost, nakon što je za portal Kalelarga info potvrdio da je u Domu Zadarske županije na inicijativu Božidara Longina održano desetak sastanaka na kojima se razgovaralo o premještanju odjela biogradske bolnice u Polikliniku u Zadru, te spajanju s Općom bolnicom Zadar, nakon čega bi uslijedio i nestanak Bolnice za ortopediju.

Longin i Knez su imali plan ugasiti bolnicu i rasprodati 100.000 kvadrata atraktivnog terena u srcu Biograda

Plan je, podsjetimo, bio rasprodati preko 100.000 kvadratnih metara atraktivnih terena koji pripadaju bolnici, a nalaze se u centru grada i imaju izlaz na more.

Dakle, kada je redakcija portala Kalelarga info saznala za taj plan, objavljen je niz članak, koji su izazvali burne reakcije javnosti i hrvatskih branitelja, ratnih dragovoljaca i invalida, koji su Longinu i Knezu otvoreno prijetili fizičkim nasiljem i batinama.

Knez i Longin su se prestrašili i odustali od nauma, te medijima tvrdili da je cijela priča izmišljena, ali nezgodno im je sjela izjava ravnatelja bolnice Marcelića koji je potvrdio da je desetak sastanaka na tu temu održano u Županiji, a naveo je i tko je sve na njima bio. Da su sastanci održavani potvrdio je i načelnik Općine Pakoštane, Milivoj Kurtov.

Nakon toga, od gašenja Ortopedske bolnice u Biogradu i spajanja sa Općom bolnicom Zadar odustalo se, a Knez i Longin strpili su se malo manje od godinu dana, čekajući da Marceliću istekne mandat.

Pred kraj mandata, nekolicina medija koje Longin obilno financira novcem iz Županijskog proračuna, odnosno novcem svih nas, pa im je u tri godine svog mandata dao gotovo dva milijuna kuna, a s druge strane Knez te iste novinare vodi o trošku građana na putovanja po svijetu, nastojali su ocrniti u plaćenim člancima Andriju Marcelića.

Kada su u konačnici vidjeli da Marcelić ima veliku podršku članova Upravnog vijeća, izvršeni su razni oblici pritisaka na njih i njihove obitelji, tražeći da se Marceliću ne daju glas. U konačnici su u tome uspjeli, te je omjer glasova bio 4-2 u korist drugog kandidata.

Knez radi smjene Marcelića prekinuo dvomjesečno bolovanje

Na sjednici se uprizorio i glasovao i biogradski gradonačelnik Ivan Knez koji se već dva mjeseca ne pojavljuje u javnosti, otkako je osramoćen jer je njegova direktorica Nikolina Kovačević optužena da je pokrala milijun kuna s radija Biograd, a on ju je tamo postavio iako nije imala ni potrebne reference ni iskustvo, te joj dao sve ovlasti i hvalio je gdje god je stigao. Dao joj je da novog skupocjenog džipa kupljenog novcem građana tobože za potrebe Radija Biograd vozi dan i noć. Novinari radija nisu smjeli ni sjesti u njega, a kamo li ga voziti. Osim toga, namagarčio je druge načelnike općina koje je nagovorio da obilno financiraju njene projekte, vrlo brzo propale.

ivan knez nikolina kovačević _800x415

Knez se osramotio nakon što je njegova direktorica, koju je postavio bez ikakvih referenci i iskustva, optužena da je pokrala milijun kuna s Radija Biograd, pa nije izlazio iz kuće

Nakon što se osramotio, leđa su mu okrenuli i njegovi stranački suradnici u biogradskom HDZ-u, te Knez dva mjeseca nije izlazio iz kuće pravdajući se nekakvim bolestima.

No smjena ravnatelja Marcelića bila je toliko bitna da je Knez napustio kućnu karantenu i pojavio se na sjednici, glasovao protiv njega, a nakon toga i dao intervju novinaru kojeg je o trošku građana vodao u inozemstvo da čovjek konačno vidi malo svijeta.

Ovakav razvoj situacije razljutio je braniteljsku populaciju koja je respektirala Marcelićevu želju da sačuva bolnicu i da iznese u javnost činjenicu da su se sastanci na temu spajanja sa zadarskom bolnicom i preseljenjem u Zadar održavali.

Posebno je ogorčen Ante Žoni Maksan, jedan od naših najistaknutijih ratnih zapovjednika, koji je u Domovinskog ratu tri put ranjavan, a ima podršku brojnih veterana i dragovoljaca Domovinskog rata.

Kako će se situacija dalje razvijati, hoće li biti žalbi na odluku Upravnog vijeća, te da li će natječaj biti poništen – ostaje za vidjeti.

RANIJE OBJAVLJENO:

Screenshot_20200522_044058_com.opera.browser-01

 

Screenshot_20200522_044109_com.opera.browser-01

Screenshot_20200522_044039_com.opera.browser-02

Screenshot_20200522_044021_com.opera.browser-01