Longinu je projekt azila preskup; Neka se napušteni psi muče do daljnjega

Iako se problem azila za napuštene životinje s područja Zadarske županije “rješava” već skoro 20 godina, čini se da se županijskim vlastima taj projekt ne spada u prioritete.

Napušteni psi žive u lošim uvjetima, puno ih je, a volonteri i članovi udruge ulažu nadljudske napore da im omoguće što bolje uvjete, unatoč nedostatku novca, hrane, vode i svega što im treba.

Sramota je da se pitanje azila u Zadru 20 godina ne može riješiti

Sramota je da u jednom gradu poput Zadra to pitanje nije riješeno iako se već skoro 20 godina o tome govori i vladajući daju obećanja.

Tako je jučer ujutro župan Božidar Longin održao sastanak s načelnicima i gradonačelnicima općina i gradova na području Zadarske županije, a nakon sastanka medije je izvijestio da za sada ništa od azila, te da mu je projekt preskup.

‘Dobili smo zemljište i vrijednost projekta za koji je cijena možda malo prevelika. Ali, imamo lokacijsku dozvolu, vlasništvo nad zemljištem, glavni projekt je u izradi i ja se nadam što skorijem početku izgradnje azila.” – kazao je Longin.

Dakle, ima sve što treba, ali još uvijek ništa od projekta jer mu je, kako kaže – preskup.

Jednostavnije rečeno, ne postoji volja da se napravi i uredi azil kakav dolikuje gradu poput Zadra.

Longinu napušteni psi korisni samo u predizbornoj kampanji

Žalosno je što je Longin već ušao u četvrtu godinu mandata župana, a sve to vrijeme nije bio u stanju riješiti projekt azila kojega je u predizbornoj kampanji posjećivao kada je trebao glasove građana.

Nakon što je postao župan, zaboravio je pse, nije ga briga u kakvim uvjetima žive – bez vode, struje i osnovnih stvari. O njima se brinu vrijedni i plemeniti volonteri koji za to ne dobivaju ni kunu iz županijskoga proračuna. Župan ima prioritetnijih izdataka – oko milijun kuna godišnje iz županijskog proračuna plaća medijima kako bi ga u sponzoriranim člancima prikazivali kao zgodnog, lijepog, pametnog, sposobnog i osjećajnog političara. No to mu nije pomoglo ni da osvoji simpatije građana, a ni u političkom usponu. Kao što znamo – na proteklim parlamentarnim izborima bio je je miljama daleko od liste za Sabor RH.

18489770_176683232857693_4407012598444853433_o

Longin se prije lokalnih izbora 2017. godine slikao sa psima, a otkad je došao na vlast nebitni su mu – kaže da je projekt azila preskup 

Novi azil, u skladu sa standardima, po svemu sudeći, čekat će Longinova nasljednika nakon lokalnih izbora koji će se održati iduće godine.

Ljubitelji životinja nadaju se da će idući župan imati više senzibiliteta, te da će ovo pitanje nakon 20 godina konačno svrstati među projekte koje hitno treba realizirati.

FB_IMG_1596137582959

FB_IMG_1596137640396