Luka Perinić: Dosta je uhljebljavanja, terora, laži i nepravde u općini Vrsi! Luka Perinić: Dosta je uhljebljavanja, terora, laži i nepravde u općini Vrsi!
Nakon što je godinama načelnica općine Vrsi, Sandra Vukić, punila stupce crne kronike u medijima, iritirala mještane bahatim ponašanjem, omalovažavajući ih na razne načine,... Luka Perinić: Dosta je uhljebljavanja, terora, laži i nepravde u općini Vrsi!

Nakon što je godinama načelnica općine Vrsi, Sandra Vukić, punila stupce crne kronike u medijima, iritirala mještane bahatim ponašanjem, omalovažavajući ih na razne načine, misleći da joj fotelju načelnice nitko ne može oduzeti, mještani su, po svemu sudeći, odlučili stati tome na kraj.

Povjerenje na izborima ukazali su Pokretu mladih općine Vrsi koji je osvojio većinu u Općinskom vijeću, a kandidat za načelnika Luka Perinić dobio je najveći broj glasova, više i od Sandre Vukić. Međutim, bilo je nedovoljno za pobjedu u prvom krugu, pa će konačna odluka biti nakon drugog kruga izbora u nedjelju. To je bio povod za intervju s Lukom Perinićem.

* Kako je došlo do odluke da se politički angažirate?

– Motiv za ulazak u politiku bio je nezadovoljstvo dosadašnjim stanjem u općini u kojoj se uhljebljuje po rodbinskoj, partijskoj i prijateljskoj liniji. Imate primjer da je u općini Vrsi zaposlena osoba koja nije iz Vrsi ili Poljica, a naši mladi godinama traže posao na Zavodu za zapošljavanje. To je tek kap u moru nepravde koja se posljednjih deset godina događa u općini Vrsi i ni ja ni mnogi moji prijatelji, susjedi poznanici, nismo više mogli gledati takvo stanje i odlučili smo se boriti protiv toga. A to, nažalost, bez politike ne ide.

*Što vas je najviše smetalo u radu općinske vlasti? Koje propuste bi izdvojili kao najveće?

– Na prvom mjestu bih istaknuo netransparentnost poslovanja. Novci poreznih obveznika troše se šakom i kapom, a jako je teško doći do informacija gdje to ide. Ista stvar je i sa radovima koji se izvode po općini, nije jasna uloga Turističke zajednice koja raspolaže određenim budžetom, a ne koristi ga u svrhu podizanja kvalitete turističke usluge.

* Što najviše zamjerate Sandri Vukić?
– Uhljebljivanje i klevetanje. Sandra Vukić funkcionira uz pomoć svog radnog kolege sa Zavoda za zapošljavanje, Željka Marića. Po ocjeni mnogih naših sumještana, Željko Marić je taj koji vedri i oblači, a Sandra Vukić provodi u djelo njegove zamisli. Već sam ranije istaknuo primjer zapošljavanja osoba koje nemaju veze s Vrsima ili Poljicama. Upravo je riječ o sinu Željka Marića. Postavljam javno pitanje, je li moguće da na prostoru općine Vrsi nema ni jedne mlade stručne osobe koja je mogla putem javnog natječaja dobiti posao na računovodstvenim poslovima? Zar je morao biti zaposlen sin Željka Marića u čiju eventualno sposobnost ne sumnjam, ali jednostavno nije korektno da se nije dala prilika nekome tko živi u Vrsima ili Poljicima i tko ima odgovarajuću stručnu spremu. Nažalost, primjer uhljebljivanja Marićevog sina nije jedinstven. Što se tiče klevetanja, Sandra Vukić je poznata po tome što ne zna s argumentima stupiti u javnost. Optužuje Pokret mladih općine Vrsi da iza nas stoje nekakve mecene, da ćemo prodati Vršku puntu itd. Istodobno, ona nema ni jedan argument, nema ni izborni program. Cijela njezina kampanja svodi se na besplodne napade na političke konkurente odnosno Pokret mladih općine Vrsi.

* Koji su najvažniji projekti koje planirate realizirati ukažu li Vam građani povjerenje?
– Prioritet nam je rješavanje vodoopskrbe gornjeg sela jer je nedopustivo da se u 21. stoljeću na dnevnoj bazi ostaje bez vode sto koči daljnji razvoj turizma i otežava osnovne životne djelatnosti, te izgradnja novog dječjeg vrtića.

* U predizbornoj kampanji je bilo ružnih momenata, intervenirala je i policija.. Osvojili ste većinu u vijeću.. Jesu li se tenzije između suprotnih strana u Vrsima smanjile?
– Da. Osvojili smo natpolovičnu većinu u Općinskom vijeću i slijedi 2. krug izbora gdje ću osvojiti mandat za načelnika. Tenzije nismo stvarali mi. Čak štoviše, nismo se dali isprovocirati i nismo uzvratili. Sandra Vukić širi neistine o nama, diže tenzije među manjim dijelom birača. Njezin brat Goran Vukić, parao je naše plakate, svađao se i fizički nasrnuo na oca jednog našeg budućeg vijećnika, te zaradio policijsku prijavu. Žao nam je da Sandra Vukić i njezini najbliži suradnici provode politiku terora, zastrašivanja, prljavu kampanju širenja laži sve u svrhu osvajanja vlasti. Nasuprot tome, raduje me da su njezine postupke prozreli birači i na neki način kaznili je na izborima dajući potporu upravo Pokretu mladih općine Vrsi.

mladi vrsi 800x450

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.