Lukić: Migranti pljačkaju, siluju, mrze katolike i ne treba ih puštati u Hrvatsku!

Mate Lukić, član Glavnog stana i predsjednik HSP-a Zadarske županije, poslao je priopćenje koje objavljujemo u cijelosti.

“Unatoč šutnji velikog dijela medija, svjedočimo problemu nove migrantske krize koja – osim što uvelike utječe na ionako poljuljani ugled zemlje jer je jasno da ne  uspijevamo čuvati svoje granice i organizirati migrantsku politiku – ozbiljno dovodi u pitanje sigurnost hrvatskih građana.

Pitanje ilegalnih migranata nije tema preko koje želimo otvarati ideološka pitanja, ali ne možemo ignorirati činjenicu da ilegalci s Bliskog istoka provaljuju u kuće hrvatskih građana i pri tome lome križeve sa zidova čime jasno pokazuju svoje namjere i netrpeljivost prema katoličkoj vjeri, drugačijoj kulturi, tradiciji i običajima. Nažalost, budući da smo zbog politike linije manjeg otpora navikli da nam ratni zločinci (ubojice i silovatelji koje su žrtve prepoznale i prijavile) slobodno šetaju gradovima, skupine Arapa koji se kriju po šumi i ne djeluju tako strašno. 

A strašno je i trebali bi se svi brinuti! 

Država koja je svoju samostalnost izborila obrambenim ratom i koja je tek 1998. godine izašla na svoje međunarodno priznate granice, ima pravo i mora braniti te iste granice svim sredstvima. Ulaskom u Schengen Republika Hrvatska je, doduše ne po prvi put, preuzela veliku odgovornost pa i povijesnu čast da brani vanjske granice Europe, a time i europsku kulturu i vrijednosti.  Opravdano je podsjetiti na to da nam je kroz povijest to daleko bolje išlo za rukom. Navedenom u prilog ide činjenica da još u 16. stoljeću papa Lav X. daje Hrvatskoj naziv ‘Antemurale Christianitatis’, poznatu i slavnu titulu koju ne treba dodatno predstavljati ni prevoditi. 

Reputaciju zasigurno nećemo dugo održavati starom slavom jer migranti u Hrvatsku ulaze bez dokumenata, kontrole i bez ikakve evidencije, gotovo poput divljači koja slobodno šeta neopterećeno administrativnim zaprekama. Zabrinjava činjenica da migranti koji preko hrvatskih granica dolaze u Europu tko zna s kojim ciljem,  narušavaju sigurnost, a onda i kvalitetu života, jer se često radi o skupinama koje pljačkaju, napadaju pa čak i siluju. Budući da su se u Europu doslovno ušetali, bit će jako teško ne snositi odgovornost za posljedice koje će skoro biti evidentne u svakodnevnom životu europskih gradova.

Zbog svega navedenog Hrvatska stranka prava poziva Vladu Republike Hrvatske da bez odgode poduzme hitne mjere budući da konstantni upadi ovakvih skupina predstavljaju prijetnju i negiranje državnog suvereniteta. Raspolažemo svim potrebnim alatima da branimo naše granice i štitimo naše građane kao što to čine sve ozbiljne države koje ne žele završiti u ropotarnici prošlosti, stoga je nužno preuzeti odgovornost i duž granice rasporediti policiju i vojsku te onemogućiti ilegalne upade bez obzira na reakcije raznih liberalnih i radikalno lijevih organizacija i medija koji su pod njihovom kontrolom,  jer je suverenitet države prioritet o čemu uopće ne bi trebalo biti rasprave.

To je naša dužnost i obveza i nitko nam je niti može niti smije osporiti.

Mate Lukić, 

član Glavnog stana i predsjednik HSP-a Zadarske županije