Lukić na sudu: ‘Odbio sam zahtjev ministra Beroša i nakon toga krenuo je linč na mene!’ Lukić na sudu: ‘Odbio sam zahtjev ministra Beroša i nakon toga krenuo je linč na mene!’
Na Općinskom sudu u Zadru jutros je započeo prekršajni postupak protiv bivšeg voditelja postrojbe Civilne zaštite u Zadru, Mate Lukića, prijavljenog za nenošenje maske... Lukić na sudu: ‘Odbio sam zahtjev ministra Beroša i nakon toga krenuo je linč na mene!’

Na Općinskom sudu u Zadru jutros je započeo prekršajni postupak protiv bivšeg voditelja postrojbe Civilne zaštite u Zadru, Mate Lukića, prijavljenog za nenošenje maske 2. lipnja prošle godine. Iako je Lukić sve ovo vrijeme govorio kako u noćnom klubu “Amnezija” nije niti bio, već se zatekao ispred njega provjeravajući uzrok galame ispred kluba, protiv njega je podnijet prekršajni nalog zbog nenošenja maske, nakon čega je Lukić principijelno podnio ostavku.

Međutim, jutros je na Općinskom sudu došlo do obrata – policajci koji su trebali posvjedočiti da je Lukić bio u klubu bez maske nisu se pojavili na sudu, a policajac koji mu je uručio prekršajni nalog ne sjeća se tko ga je napisao.

Lukić se na sudu zastupao sam, bez odvjetnika. Detaljno je obrazložio okolnosti koje su prethodile ovom događaju, kao i političku i moralnu štetu koju je pretrpio.

Prisjetio se kako ga je u to vrijeme zvao ministar zdravstva Vili Beroš i tražio da demantira samog sebe, vezano uz izjavu da je platio dvije kune koje je on ostao dužan u kafiću na Narodnom trgu u Zadru.

Kazao je kako je odbio ministra Beroša, a nakon toga uslijedili su događaji zbog kojih se našao na sudu i zbog kojih je podnio ostavku na dužnost zapovjednika Stožera civilne zaštite Grada Zadra.