Lukić: Nećemo dozvoliti zatvaranje azila za pse, platit ćemo kaznu inspekciji! Lukić: Nećemo dozvoliti zatvaranje azila za pse, platit ćemo kaznu inspekciji!
Mate Lukić, predsjednik Županijskog odbora HSP-a Zadarske županije, odlučio je reagirati na situaciju u kojoj se nalazi Zadarski azil za napuštene pse. Podsjetimo, iz... Lukić: Nećemo dozvoliti zatvaranje azila za pse, platit ćemo kaznu inspekciji!

Mate Lukić, predsjednik Županijskog odbora HSP-a Zadarske županije, odlučio je reagirati na situaciju u kojoj se nalazi Zadarski azil za napuštene pse.

Podsjetimo, iz Azila su izvijestili javnost putem Facebooka o tome da ih je posjetila inspekcija i naložila da isele pse, smjeste ih po drugim legalnim azilima u Hrvatskoj, jer će u protivnom udruga Zadarske šapice morati platiti kaznu od 4.000 eura.

Mate Lukić odlučio je reagirati na ovu situaciju i zajedno sa prijateljima i stranačkim kolegama spreman je skupiti potreban iznos i platiti kaznu.

Evo što je kazao:

“S velikom pažnjom pratimo zbivanja oko azila, ne samo u ovom slučaju nego općenito.
Ljudi koji se brinu s ljubavlju o životinjama, psima, koji su jedni od najdivnijih stvorenja, i još uz to i volontiraju, njima uvijek izražavamo poštovanje i divljenje.

Nažalost, poštovanje i divljenje ne mogu plaćati račune. Mi smo spremni platiti ovaj njihov račun, ne iz populizma nego iz poštovanja i želje da pomognemo. To je najmanje što možemo napraviti. Ovim putem želimo se zahvaliti svim tim velikim ljudima koji žive i rade taj posao.” – poručio je Lukić dodajući kako volonterke iz azila ne trebaju brinuti oko kazne.

Osim toga, naglasio je kako će kao stranka iskoristiti svoj utjecaj u Gradu Zadru i Zadarskoj županiji da se novi azil što prije dovrši kako bi psi imali odgovarajući smještaj i uvjete.