Majka pokojnog Damira Tomljanovića Gavrana dirnuta pažnjom i sjećanjem ratnih suboraca

“Svjedočimo veličini generacije odanosti prema prijateljima” – poručio je ministar branitelja Tomo Medved iz Selina kod Starigrada s 22. memorijalnog malonogometnog turnira u čast heroja Domovinskog rata Damira Tomljanovića Gavrana zahvaljujući svima koji se odazivaju bilo podrškom u organizaciji ili sudjelovanju u utakmicama turnira iz godine u godinu te tako čuvaju uspomenu na heroja Domovinskog rata koji je život izgubio u obrani Zadarskog zaleđa 17. veljače 1994. godine.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Damirovi suborci kažu za njega da je bio uzor svima; prije svega uzoran mladi čovjek, a u Domovinskom ratu istinski heroj koji je uvijek išao prvi, te se dokazivao djelima, nikad riječima, uživao je iznimno poštovanje svojih kolega suboraca koji ga ni danas ne zaboravljaju, a organizacijom memorijalnog turnira za Damira poručuju –Priča o Gavranu nikada neće završiti.

Na turniru je sudjelovalo 12 ekipa sastavljenih od veterana Domovinskog rata.
Ekipe sudionici ovoga memorijalnog turnira bile su :
1. Udruga ratnih veterana 1.gbr “Tigrovi”
2. Udruga ratnih veterana 4. gbr. “Pauci”
3. GOMBR-A
4. Zapovjedništvo specijalnih snaga – DELNICE
5. UHDDR Benkovac
6. IPA Zagreb
7. Veterani NK Hajduk – Pridraga
8. Udruga SJP “Poskoci”-Zadar
9. Veterani Starigrad – Seline
10. Udruga pripadnika SG SOD “D. T. Gavran” Zadar
11. Udruga dragovoljaca i branitelja domovinskog rata 112. brigade
12. Udruga 7. domobranske pukovnije

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Memorijalni malonogometni turnir započeo je svetom misom u crkvi Rođenja BDM za sve poginule branitelje u Domovinskom ratu, a nakon svete mise ministar branitelja gospodin Tomo Medved prigodnim je riječima pozdravio sudionike turnira i sve nazočne, te proglasio turnir otvorenim.
Turniru je uz mnogobrojne uzvanike koje su predvodili ministar branitelja Tomo Medved, gospodin Ivica Lovrić ispred grada Zagreba, gospodina Davora Lonića ispred Zadarske županije, Ivica Arbanas – zapovjednik 84.GMB, Marko Čulina – zapovjednik 112. . brigade, Danijel Telesmanić – zapovjednik 7. DP, dr. Gojko Buljat – počasni predsjednik turnira nazočila i gospođa Marija Tomljanović, majka poginulog heroja Damira Tomljanovića Gavrana te ostali ostali članovi uže obitelji.

Kao i svake godine nakon otvaranja turnira izaslanstvo organizacijskog odbora u kojem su sudjelovali gospođa Marija Tomljanović – majka pokojnog heroja Damira Tomljanovića – Gavrana, ministar branitelja Tomo Medved sa suradnicima, načelnik općine Starigrad Krste Ramić, Ivica Arbanas – ratni zapovjednik 84. gardijske bojne ”Termiti”, župnik Starigrada – Paklenice don. Marinko Jelečević predstavnici UP SG SOD ”D.T.-Gavran” i drugi štovatelji, uputili su se na Velebit do Tulovih greda gdje se nalazi kapelica bl. Alojzija Stepinca koju je MORH izgradio u čast Damira Tomljanovića – Gavrana gdje su položili vijenac i zapalili svijeću.

Nakon odavanja počasti Damiru Tomljanoviću – Gavranu kod kapelice bl. Alojzija Stepinca, ministar se sa izaslanstvom uputio i do spomen obilježja poginulom branitelju Senadu Županu gdje je također održana kratka komemoracija i sjećanje na ovog poginulog heroja domovinskog rata.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U povratku sa Velebita, ministar branitelja Tomo Medved sa izaslanstvom obišao je u mjestu Modrič braniteljsku zadrugu ”Dagnja” koja se bavi uzgojem daganja. Predstavnici braniteljske zadruge upoznali su ministra branitelja sa djelatnostima zadruge te su razgovarali i o problematici s kojom se susreću u radu zadruge.
Nakon upoznavanja s djelatnostima zadruge, predstavnici zadruge upriličili su degustaciju dagnji.
Na igralištu u Selinama upriličen je ručak a za ugodnu atmosferu pobrinuli su se članovi Udruge pripadnika Središta gardijskog za specijalističku obuku dočasnika ”Damir Tomljanović – Gavran” iz Šepurina koji su uz nogometno igralište pripremali 150 litara vojničkog graha i slavonskog čobanca te tri kotla Daganja koje je donirala Braniteljska zadruga ”Dagnja”.

Ljubitelji malog nogometa uživali su cijeli dan u dobrim utakmicama a najvažnije od svega jeste da su sve utakmice protekle u prijateljskom ozračju što i jeste cilj ovoga memorijalnog malonogometnog turnira.

Finalna utakmica za prvo mjesto odigrana je između ekipa URV 4. gbr i IPA Zagreb u kojoj je rezultat bio 0:2. U utakmici za treće mjesto ekipa Udruge dragovoljaca i branitelja domovinskog rata 112. brigade je slavila protiv URV 1.gbr sa rezultatom 3:1.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Po završetku turnira najboljim ekipama i pojedincima nagrade su uručili gospođa Marija Tomljanović, Ivica Arbanas kao posebni izaslanik ministra branitelja, Krste Ramić – načelnik općine Starigrad, Željko Turić u ime UP SG SOD ”D.T.-GAVRAN”, Darko Katuša – dopredsjednik URV 1.gbr

-Hvala Vam svima što se svake godine odazivate ovome turniru u sjećanje na moga sina i sve poginule branitelje. Vi ste svi pobjednici, hvala Vam ne svemu što ste učinili za Domovinu” – rekla je majka Damira Tomljanovića Gavrana, gđa Marija Tomljanović, uručujući prijelazni pehar pobjednicima turnira.
Na kraju turnira nazočnima se obratio Ivica Arbanas kao izaslanik ministra branitelja, te je zahvalio svima na sudjelovanju uz poziv da se i iduće godine vidimo na istome mjestu sa istim ciljem.
Nakon svečanog zatvaranja turnira svi natjecatelji i gosti uputili su se u hotel Alan gdje je upriličena večera i druženje za sve sudionike i goste turnira.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA