Majka stradale djece: “Probudio me u 5.56h i djecu pobacao kroz prozor” Majka stradale djece: “Probudio me u 5.56h i djecu pobacao kroz prozor”
Josip Rođak rano je jutros svoje četvero djece bacio s prvog kata kuće na Pagu. Djeca, dobi od tri, pet, sedam i osam godina,... Majka stradale djece: “Probudio me u 5.56h i djecu pobacao kroz prozor”

Josip Rođak rano je jutros svoje četvero djece bacio s prvog kata kuće na Pagu. Djeca, dobi od tri, pet, sedam i osam godina, bačena su sa šest metara visine. Dvoje djece je izvan životne opasnosti, dok su dvije djevojčice u teškom stanju. Sedmogodišnja curica je najteže ozlijeđena, uz brojne ozljede glave i grudnog koša. Stanje joj se pogoršava.

Što je bio okidač užasnog čina?

Novinari Indexa razgovarali su s Katicom Rođak, majkom nesretne djece i suprugom Josipa Rođaka, koji se sam predao policiji. Uznemirena žena stajala je uz krevet teško ozlijeđene kćeri dok je razgovarala s nama.

“Dvoje djece su ok, a dvoje kritično. Jedna će morati za Zagreb, a druga na operaciju oka. Sad sam u bolnici, kod djece sam”, rekla je.

U početku nije htjela otkriti koji je točno bio okidač suprugovog užasnog čina.

“Preporučit ću vam da razgovarate s mojim suprugom, nek vam on to kaže. Samo ću vam to reći”, rekla je potresena žena.

“Vidjela sam dijete u lokvi krvi”

Ipak, ispričala je što se jutros dogodilo na Pagu.

“Bila sam tamo kad je bacao djecu. On me probudio u 5:56, prije 6 sati. Pitao me je li spavam. Ja sam na to rekla da ne spavam. Onda sam se okrenula prema njemu, a kasnije sam se okrenula prema djetetu”, započela je Katica Rođak.

“Ja nisam skužila da mi je odnio djecu. Nisam shvatila dok mi nije odnio stariju kćer, onu što joj je unakazio oko. Kad sam vidjela da je nosi, mislila sam da je nosi u dnevni boravak. A odnio ju je dolje na beton”, rekla je uznemirena majka.

“I onda sam otrčala dolje. Bila sam u gaćama, bosa. Vidjela sam dijete u lokvi krvi”, rekla je Katica Rođak za Index.hr.

Tko je zvao policiju i hitnu?

“Susjed je zvao hitnu i policiju. Ne znam gdje je sad muž. Ne želim čuti za njega, ne zanima me. Ne znam što se događa s njim”, ispričala je Katica Rođak za Index.

Djevojčici se stanje pogoršava

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je da će liječnički konzilij zadarske bolnice uskoro odlučiti treba li sedmogodišnju djevojčicu prebaciti na liječenje u neku od zagrebačkih bolnica.

Stavljena je na mehaničko disanje, a stanje joj se zakompliciralo oko 14 sati.
“Od 9 sati stalno sam u kontaktu, i pisanom i usmenom, s bolnicom u Zadru. Na žalost, stanje se ozbiljno komplicira. Od četvero djece dvoje nemaju ozljede opasne po život, a dvoje ima. Međutim, kod jedne curice u posljednjim satima razvija se krvarenje u mozgu i oko jetre te smo pripremili Klaićevu i Rebro da su je spremni preuzeti”, rekao je Kujundžić novinarima po izlasku iz vlade.

Svjedok: Kad sam izašao van, otac je bacio dječaka preko ostalih troje

Jutrošnjem strašnom činu svjedočio je susjed Bernardo Maričević, vlasnik kuće koji živi u prizemlju.

“Ja sam u prizemlju. Prvo sam mislio da bacaju rublje kroz prozor”, rekao je za Index šokirani vlasnik kuće.

“Najprije je bacio tri djevojčice, a onda i dječaka. Kad je bacio dječaka, ja sam već izašao van. Pao je kao vreća. Mali plače, plaču svi četiri. Malenog je bacio preko djevojčica koje su već ležale na zemlji pa nema toliko velike ozljede”, ispričao je Indexu Bernardo Maričević.

“Dali smo im deke, bilo je hladno”

“Brzo sam zvao sve, digao sam uzbunu. Bojali smo se dirati djecu da ih još ne ozlijedimo. Čekali smo hitnu pomoć koja je došla za pet minuta. Pokrili smo ih, dali smo svoje deke, bilo je hladno”, dodao je.

Ispričao je kako je otac pobjegao nakon što je bacio djecu.

“Pobjegao mi je ispred nosa, majka je počela vikati”

“Pobjegao mi je ispred nosa. Vidio sam da auto ide u rikverc. Mislim da se odvezao prema policiji. Zgrada policije je u istoj ulici 100 metara dalje. Majka je počela vikati: ‘Ajme gdje ću sada, gdje ću u kuću, gdje ću s njim'”, dodao je.

Rekao nam je da je majka djece vrijedna, a da se otac nije puno brinuo za djecu.

“On ništa, samo spava. Trošio je, a bio je dužan. Po cijeli dan spava, briga ga za djecu”, ispričao je za Index vlasnik kuće Bernardo Maričević.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.