Maksan: Zahvaljujući podršci HSP dr. Ante Starčević Kolinda je išla u drugi krug Maksan: Zahvaljujući podršci HSP dr. Ante Starčević Kolinda je išla u drugi krug
Prvi izborni krug predsjedničkih izbora je iza nas, a u drugom krugu birat ćemo između Kolinde Grabar Kitarović i Zorana Milanovića. Još uvijek se... Maksan: Zahvaljujući podršci HSP dr. Ante Starčević Kolinda je išla u drugi krug

Prvi izborni krug predsjedničkih izbora je iza nas, a u drugom krugu birat ćemo između Kolinde Grabar Kitarović i Zorana Milanovića.

Još uvijek se rade analize, a mnogi su uputili čestitke predsjedničkom kandidatu Miroslavu Škori kojemu je falilo oko dva posto da uđe u drugi krug i iz njega izbaci aktualnu predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović.

Da je tu presudnu ulogu odigrala stranka HSP dr. Ante Starčević, koja je podržala HDZ-ovu kandidatkinju – uvjeren je dopredsjednik Ante Žoni Maksan.

Podrška pravaša koja je prevagnula

“Smatramo da su glasovi naših članova presudili da u drugi krug uđe Kolinda Grabar-Kitarović. Mi smo nju odlučili podržati i da je svaki drugi član HSP dr. Ante Starčević dao joj glas, to su ta presudna dva posto.” – kazao je Maksan obrazlažući kako je do toga došlo.

Naime, Škori su podršku dali Hrvatski suverenisti, u čijoj platformi je na parlamentarnim izborima sudjelovao i HSP dr. Ante Starčević, ali nakon što je odlučeno da Hrvatski suverenisti postanu stranka, iz HSP dr. Ante Starčević odlučili su nastaviti samostalno svoje političko djelovanje.

“Mi predstavljamo hrvatsku desnicu, zajedno s kolegama hrvatskim pravašima iz BiH, a ne Hrvatski suverenisti ili netko treći. Žalosno je što je uvijek netko uspijevao razjediniti nas, tu ulogu je na ovim izborima imao Anto Đapić, koji je istrošen političar i sumnjam da je u izbore ušao vjerujući da ima šanse postati predsjednik. Naporno radimo kako bismo ispravili ono što se u prošlosti radilo, kako bi vratili povjerenje birača i kako bi građani znali da postoji stabilna desna pravaška stranka koja će zastupati njihove interese. Nas ne zanimaju ni fotelje ni funkcije nego borba za opće dobro.” – pojasnio je Maksan dodajući kako se početkom ljeta razgovaralo o podršci Miroslavu Škori.

Kolinda odradila dobar posao u prethodnom mandatu

“Mi njega poštujemo i nemamo ništa protiv njega, postojala je mogućnost da ga podržimo, ali nije nam se svidjela ekipa koja se okupila oko njega. Nismo bliski politici koju ima npr. MOST. Smatramo da su oni imali svoju priliku i nisu ispunili obećanja dana biračima. Što se tiče Hrvoja Zekanovića, ne dijelimo ni neke njegove stavove. Na kraju smo odlučili dati podršku Kolindi Grabar Kitarović koja je kroz proteklih pet godina Hrvatsku dobro predstavljala i radila dobro, u okviru svojih ovlasti. Kroz medije je se proziva za neke gluposti, ali realno gledajući ona je odradila dobar posao u proteklom mandatu, mnogo bolje i više od svojih prethodnika” – kazao je Maksan.

Dević: Milanović ne zaslužuje biti predsjednik

U izborbom stožeru Kolinde Grabar Kitarović u Zagrebu ove nedjelje bio je i predsjednik Županijskog odbora HSP-a dr. Ante Starčević iz Zadra, Slobodan Dević Pićo.

“Optimistični smo i vjerujemo da će Kolinda Grabar-Kitarović u drugom krugu ostvariti uvjerljivu pobjedu. Ona je daleko bolji kandidat od Zorana Milanovića koji je loše vodio svoju Vladu i zbog toga je i izgubio vlast. Da se biračko tijelo nije podijelilo između Kolinda i Škore, on nikad ne bi ostvario rezultat kakav je ostvario sada.” – poručio je Dević.

Pićo Dević _1200x828