MALIŠANI POSJETILI POLICIJU Saznali puno korisnih stvari od ljubaznih policajaca MALIŠANI POSJETILI POLICIJU Saznali puno korisnih stvari od ljubaznih policajaca
Policijsku upravu zadarsku posjetila su djeca iz dječjeg vrtića Ciciban,  u pratnji  njihovih odgojiteljica. Ovaj susret nastavak je aktivnosti kojima se najmlađima prikazuju poslovi... MALIŠANI POSJETILI POLICIJU Saznali puno korisnih stvari od ljubaznih policajaca

Policijsku upravu zadarsku posjetila su djeca iz dječjeg vrtića Ciciban,  u pratnji  njihovih odgojiteljica.

Ovaj susret nastavak je aktivnosti kojima se najmlađima prikazuju poslovi policije kako bi razvili svijest o ulozi policije kao službe u zaštiti građana.

ciciban 2-800x600-800x600

Mališani  i njihove odgojiteljice su razgledali objekte koje koristi Policijska uprava zadarska, vozila te ostalu opremu koju policajci koriste u svakodnevnom radu.

Najviše su ih zainteresirali motori  i dvorana za treninge policijskih službenika.

ciciban 5

Upoznati su sa savjetima o  samozaštitnom ponašanju u prometu  i u drugim životnim situacijama koje mogu izazvati negativne posljedice, te o važnim telefonskim brojevima službi 192 i 112.

Upoznati su i sa opasnostima od zaostalog oružja i minskoeksplozivnih sredstava u okviru kampanje „Manje oružja manje tragedija“ kroz strip „Izbacite uljeza“.

ciciban 6-800x600

U prezentaciji poslova policije sudjelovali su policijski službenici Službe kriminalističke policije, Službe policije, Postaje prometne policije Zadar, Interventne jedinice policije, Operativno komunikacijskog centra i policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika.

Jedan od osnovnih ciljeva ovakvih posjeta  jest stvaranje osjećaja povezanosti i povjerenja između građana i policije, a upravo povjerenje najmlađih prvi je korak u ostvarenju tog cilja.

ciciban 3-800x600