MALIŠANI POSJETILI POLICIJU Saznali puno korisnih stvari od ljubaznih policajaca

Policijsku upravu zadarsku posjetila su djeca iz dječjeg vrtića Ciciban,  u pratnji  njihovih odgojiteljica.

Ovaj susret nastavak je aktivnosti kojima se najmlađima prikazuju poslovi policije kako bi razvili svijest o ulozi policije kao službe u zaštiti građana.

ciciban 2-800x600-800x600

Mališani  i njihove odgojiteljice su razgledali objekte koje koristi Policijska uprava zadarska, vozila te ostalu opremu koju policajci koriste u svakodnevnom radu.

Najviše su ih zainteresirali motori  i dvorana za treninge policijskih službenika.

ciciban 5

Upoznati su sa savjetima o  samozaštitnom ponašanju u prometu  i u drugim životnim situacijama koje mogu izazvati negativne posljedice, te o važnim telefonskim brojevima službi 192 i 112.

Upoznati su i sa opasnostima od zaostalog oružja i minskoeksplozivnih sredstava u okviru kampanje „Manje oružja manje tragedija“ kroz strip „Izbacite uljeza“.

ciciban 6-800x600

U prezentaciji poslova policije sudjelovali su policijski službenici Službe kriminalističke policije, Službe policije, Postaje prometne policije Zadar, Interventne jedinice policije, Operativno komunikacijskog centra i policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika.

Jedan od osnovnih ciljeva ovakvih posjeta  jest stvaranje osjećaja povezanosti i povjerenja između građana i policije, a upravo povjerenje najmlađih prvi je korak u ostvarenju tog cilja.

ciciban 3-800x600