MALTA: Pogriješio sam pozivajući obrtnike da se reklamiraju na Anteni Zadar koju ni sam ne čitam! MALTA: Pogriješio sam pozivajući obrtnike da se reklamiraju na Anteni Zadar koju ni sam ne čitam!
Brojni zadarski obrtnici ostali su iznenađeni kada im je jutros na mail stigao dopis Udruženja obrtnika Zadar u kojem ih se poziva da se... MALTA: Pogriješio sam pozivajući obrtnike da se reklamiraju na Anteni Zadar koju ni sam ne čitam!

Brojni zadarski obrtnici ostali su iznenađeni kada im je jutros na mail stigao dopis Udruženja obrtnika Zadar u kojem ih se poziva da se reklamiraju na portalu Antena Zadar za 500 kn mjesečno.
U dopisu je naveden niz hvalospjeva na račun tog portala, ali nigdje nije navedeno da je tvrtka Antena Zadar nedavno otišla u stečaj zbog nepodmirenih dugovanja i lošeg poslovanja, a da je portal prebačen na drugu tvrtku sličnog naziva.
Bilo bi pošteno da su obrtnicima dali potpunu informaciju kad im već nude da se oglašavaju tamo.
Stoga smo nazvali predsjednika Obrtničke komore Zadar, Stipu Kneževića, i pitali ga zbog čega je napravljen ovako nekorektan potez prema ostalim zadarskim portalima.
Zanimalo nas je zbog čega od njih nije zatražena ponuda, je li tko provjeravao navode o čitanosti koje plasira spomenuti portal i zbog čega, uostalom, Udruženje obrtnika potiče oglašavanje na portalu čiji izdavač je prije par mjeseci završio u stečaju, a one portale koji uredno posluju i plaćaju redovno plaće zaposlenima i sve ostale obveze – stavljaju u nepovoljan položaj.

Knežević se odmah ogradio od ovog postupka, te ga nazvao nekorektnim.

“Jasno je da to nije u redu ni korektno. Ako obrtnicima nudimo oglašavanje onda je to trebalo odraditi kvalitetno, dati im kompletne informacije, pa da sami odluče. Ja za to nisam ni znao, sve je odradilo Udruženje obrtnika Zadar kojima je nadležan Mladen Malta.” – kazao je Knežević.

Stoga smo nazvali Maltu i pitali ga ista pitanja.

“Pogriješili smo i u pravu ste. Nisam htio raditi uslugu portalu Antena Zadar, ja ga čak ni ne čitam. Vlasnik Franko Pavić me non stop davi s porukama i mailovima, nudi da se oglašavamo na njegovom portalu, objavimo čestitke, bilo što, a ja uporno odbijam. Ako platimo čestitku njemu, onda moramo i drugima, a toliko novaca nemamo. Eto, taj mail u kojem nude oglašavanje smo proslijedili obrtnicima, da ne ispadne da ništa za njih ne radimo.” – kazao je Malta.

Na pitanje zašto im je bio problem zatražiti ponudu i drugih portala, to je tajnici posao od 5 minuta, Malta odgovara kako se radi o propustu i pogrešci koju više neće ponoviti.
Pitali smo ga je li provjerio navode o čitanosti spomenutog portala koje je proslijedio obrtnicima, je li pitao vlasnike dugogodišnjih zadarskih portala, kao što su Ezadar (koji je zadarski rekorder sa 62.200 lajkova na Facebooku), Znet, Zdnews, 057 info itd… kakva je njihova čitanost.

“Nisam provjeravao.” – kazao je Malta.

Zbog čega Udruženje obrtnika Zadar poziva obrtnike da se oglašavanju na portalu čiji izdavač je zbog nagomilanih dugovanja i neplaćenih obaveza otišao u stečaj, a portale čiji izdavači uredno posluju i isplaćuju plaće zaobilazi – nije znao reći.
Osim toga, nejasno je kako može pozivati obrtnike da se oglašavaju na portalu koji, po vlastitom priznanju, ni sam ne čita?!