MANIPULACIJE Odbijaju testirati ljude, pa serviraju brojke o smanjenju zaraženih

Proteklih nekoliko dana uz Stožera civilne zaštite Zadarske županije javnosti se plasiraju podaci o  padu broja zaraženih korona virusom. Tako jedan dan javljaju da ih je 14, drugi dan 34…

A kada se čovjek koji ima simptome poželi testirati, kako bi znao je li zaražen i kako ne bi širio zarazu uokolo – ne može dobiti termin za testiranje.

Na službenoj web stranici Zavoda za javno zdravstvo u Zadru zauzeti su svi termini 7 dana unaprijed. Dakle, onaj tko danas osjeća simptome korona virusa, može se testirati idući ponedjeljak, te nalaze dobiti u utorak.

Za tih sedam dana će i ozdraviti, pa što će onda i ići na testiranje?!

A primjerice, krajem prosinca je bilo više testiranih, više zaraženih i brže se dobivao termin za testiranje.

Na ovaj način manipulira se brojkama, lažno prikazuje smanjenje broja zaraženih, ali što je i puno opasnije – širi se zaraza.

Ljudi koji imaju lakše simptome, pogotovo mladi, neće ni znati da imaju virus niti odraditi samoizolaciju, pa će ga prenositi dalje, možda i zaraziti neke starije ljude.

Očigledno sada treba prikazati da je lockdown imao smisla i koristi, da se smanjio broj zaraženih, pa se ne testira ljude jer ako nema testiranih, nema ni zaraženih.

Screenshot_20210105_155554_com.opera.browser_copy_768x1449-01