Marasović: ‘Brižiću nije problem resurse Općine koju vodi koristiti za kampanju’

Zlatko Marasović, kandidat za župana Zadarske županije ispred koalicije “Srcem za Zadar” poslao je priopćenje za javnost koje objavljujemo u cijelosti.

“Brižić ne shvaća načela obnašanja javne dužnosti ili se uzda u zaštitu preko povezanosti na više razina

Mnogi će reći da se od HDZ-a u našoj županiji možemo svemu nadati. Kandidata oporbe za gradonačelnika grada Zadra Marka Vučetića pokušali su ismijati „šaljivim“ videom u kojem spominju ime tragično poginulog nogometaša nogometnog kluba Zadar, koji je poginuo na derutnom zadarskom stadionu.

U istom videu nisu spomenuli niti jedan svoj uspjeh. Lokalne novine koriste za svoje niske obračune, a u nekim slučajevima pretjeraju s nakladom pa stvore i nepotrebni ekološki problem bacajući promidžbene novine po dvorištima zgrada i kuća. 

Stepenicu više ovih dana podigao je načelnik Općine Preko Jure Brižić , koji je žiteljima općine uz račun za komunalne usluge poslao samoreklamirajuće pismo, tik pred lokalne izbore na kojima će i sam sudjelovati. Kako bi narodna poslovica rekla: „Usta moja, hvalite me.“ Načelnik Brižić ne vidi problem u tome što resurse Općine koju vodi koristi za predizbornu kampanju, pa se postavlja pitanje je li problem u tome što ne shvaća načela obnašanja javne dužnosti ili se uzda u zaštitu preko povezanosti na više razina.

U spornom pismu načelnik Brižić se hvali uspjesima Općine pod njegovim vodstvom te opisuje proces razvoja i realizacije nekog projekta. Pažljivom čitaocu u oko ne može ne upasti navod načelnika o njegovoj očitoj povezanosti na više razina te potrebi lobiranja na županijskom i nacionalnom nivou. 

Koalicija Srcem za Zadar, odnosno Srcem za Zadarsku županiju iskreno se zalaže za transparentno funkcioniranje svih razina upravljanja našom državom, od razine općina, gradova, županija pa sve do nacionalne razine, u kojoj će kvaliteta i pripremljenost nekog projekta biti osnovni preduvjet za odobravanje financiranja iz nekog fonda. Tada nikome neće trebati „povezanost na više razina“ jer način povezanosti o kakvoj govori načelnik Brižić je srodniji organizaciji koja djeluje na jugu Italije, a ne načinu funkcioniranja moderne demokratske države koja je članica Europske unije.”     

 

Zlatko Marasović, kandidat za župana Zadarske županije