MARATON ZADAR – VIR Uz sport, rekreaciju i zdrav život do vrijednih nagrada!

Na Narodnom trgu u Zadru održana je konferencija za medije povodom organizacije 5. međunarodnog „Maratona Zadar – Vir“, atletskog događaja sezone u Zadarskoj županiji, koji je najavljen za nedjelju i to pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović.

Pored Željana Kalca, direktora tvrtke Vir turizam, na konferenciji za medije govorili su i proslavljeni zadarski atletičar Slobodan Miolović u ime organizatora (Atletski savez Hrvatske i Atletski savez Zadarske županije), te Lovre Kalac kao predstavnik natjecatelja iz Zadarske županije.

maraton-vir-22Općina Vir i destinacijska menadžment kompanija „Vir turizam“ ove su godine osigurali i najveći nagradni fond za atletičare – čak 72 tisuće kuna.

“Pobjednici maratona dobit će po deset tisuća kuna, i u muškoj i ženskoj kategoriji, a 4 tisuće kuna pobjednici polumaratona. To je znatno više nego prošle godine, kada je maratonski pobjednik dobio 3 tisuće kuna.” – podsjetio je Kalac. Ovaj značajan nagradni fond svrstava Vir među najveće nagradne fondove, odmah iza Zagrebačkog maratona.

“Po prvi put organiziramo i rekreativnu utrku, da privučemo što više trkača, da osjete čari Vira i uvjere se koliko Vir može pružiti u tom, ali i u ostalim sportovima. Pozivamo sve koji žele da nam se pridruže i sudjeluju, ali i da dođu na dodjelu nagrada na virsku rivu u 15 sati, gdje ćemo dočekati sve rekreativce, sve natjecatelje i goste. Svima ćemo pružiti gostoprimstvo kao i uvijek na Viru.” – kazao je Željan Kalac, direktor tvrtke Vir turizam dodajući kako se sportom, rekreacijom i zdravim načinom života promovira otok Vir kao izletnička i obiteljska destinacija.

Željan Kalac, direktor tvrtke Vir turizam

Podsjetimo, pored maratonske utrke koja će startati u nedjelju 25. rujna u 10:00 na Branimiru, sat kasnije krenut će i polumaratonska, te utrka rekreativaca na 5 kilometara sa startom na Virskom mostu i zajedničkim ciljem na Trgu svetog Jure (virska riva).

Slobodan Miolović je, govoreći u ime Hrvatskog atletskog saveza, Vir istaknuo kao idealnog partnera za ovu vrstu manifestacije.
“Vir je idealna destinacija za razvoj atletike, te sportskih i rekreacijskih aktivnosti na cesti. Ovu suradnju razvijat ćemo i dalje. Ove godine očekujemo više od 300 sudionika, od kojih je čak 11 Kenijaca.” – kazao je Miolović.

Na maratonu će i ove godine sudjelovati Lovre Kalac, jedan od najuspješnijih hrvatskih polumaratonaca.

“Velika mi je čast biti sudionik, očekujem jaku konkurenciju i dat ću sve od sebe da ostvarim što bolji plasman. Prije tjedan dana sudjelovao sam na Prvenstvu Hrvatske u Varaždinu, i očekuje me još niz važnih utrka, ali ovu u Viru nikako ne bih propustio.” – istaknuo je Lovre Kalac.

maraton-vir