MARIJU BAŠIĆ PORED KONTEJNERA ZA SMEĆE ČEKAO PAKET KOLAČA: Hvala dobrim ljudima! MARIJU BAŠIĆ PORED KONTEJNERA ZA SMEĆE ČEKAO PAKET KOLAČA: Hvala dobrim ljudima!
Nepoznati stanar zgrade na adresi Ulici Ante Starčevića 13 C ugodno je iznenadio 65-godišnju Mariju Bašić koja je večernje sate i Badnjaka i Božića... MARIJU BAŠIĆ PORED KONTEJNERA ZA SMEĆE ČEKAO PAKET KOLAČA: Hvala dobrim ljudima!

Nepoznati stanar zgrade na adresi Ulici Ante Starčevića 13 C ugodno je iznenadio 65-godišnju Mariju Bašić koja je večernje sate i Badnjaka i Božića provela brcajući po kontejnerima za smeće i tražeći boce.
“Svaku večer prošetam jer ako ne pokupim boce onda nemam za kruh. Ljudi me već znaju, pa boce izdvoje sa strane u posebne vreće kako se ne bi morala mučiti tražiti po kontejneru. Tako ju je na Božić dočekalo iznenađenje – pun paketić slatkiša i kolača, te kobasica i suhe hrane.
“Netko je to lijepo zapakirao i ostavio pored boca, znajući da ću doći. Hvala dobrim ljudima, rasplakala me njihova dobrota. Ne znam o kome se radi, ali želim im zahvaliti što su mislili na mene.” – kazala je Marija Bašić o čijoj teškoj sudbini je portal Kalelarga info već pisao.
Godinama je radila u tvornici Boris Kidrić, a nakon što sam ostala bez posla, čistila je i radila bilo što da bi zaradila za kruh.
Lakše joj je bilo dok sam je bila mlađa, ali sad je bolesna, muči je kralježnica, a i dijabetes.
Muž joj je prminuo, a kćeri žive svoj život, udane su i nisu u kontaktu s majkom zbog ranijih razmirica.
Stga ona preživljava kopajući po smeću i skupljajući boce.