Marina Maruna: Policija me kaznila jer sam bolesnom djetetu išla po lijek!

Nakon što je na portalu Kalelarga info objavljena informacija koju je medijima u svom izvješću poslala PU zadarska, o tome da je 37-godišnja Zadranka kazneno prijavljena jer je u vremenu dok joj je bila određena samoizolacija zbog zaraze korona virusom bila u dvije ljekarne, uslijedile su brojne reakcije građana.

Javila se i gospođa o kojoj se radilo, iako njeno ime nije navedeno u članku, te je pojasnila kako se sve dogodilo.

Zove se Marina Maruna, a u ljekarne je išla kako bi preuzela lijek propisan malodobnom djetetu. Osvrnula se na priopćenje iz policije koje su mediji objavili.

“Nisu napisali ono najvažnije, a to je da je ta žena otišla u ljekarnu par dana nakon što su svi odjeli u Zadarskoj bolnici odbili primiti njezino dijete, koje je bilo životno ugroženo radi spontanog krvarenja. Nisu napisali ni to da joj je to bio dvanaesti dan izolacije (neki dobiju deset). Dakle, svi u bolnici zatvorili su im vrata jer su bili pozitivni na covid 19. Nakon što su hitni prijem, zarazni odjel, pedijatrija, orl i opet hitni prijem odbili primiti dijete koje krvari i to u pet sati ujutro, majka djeteta nazvala je policiju gdje joj je policijski službenik rekao: “Gospođo, a što vam ja tu mogu?” Jedino je hitna pomoć primila dijete iako joj oni nisu mogli pomoći. Bogu hvala, krvarenje je stalo uz Božju pomoć. Medicinski djelatnici Zadarske bolnice i policija ostavili su dijete ispred bolnice da iskrvari, jer su se bojali zaraze od covida. Policija također nije reagirala. I ta majka je, zamislite, PREKRŠILA ZAKON I OTIŠLA U LJEKARNU PO LIJEK ZA SVOJE DIJETE I MUŽA!!! Ma doista je glupača jer se brinula za svoju obitelj. Ta majka je jučer u policijskoj postaji ispričala svoju priču, ali vidim da ovdje to ne piše! Ta majka sam JA i opet bi za svoje dijete otišla u ljekarnu. Nemam se čega sramiti. NEKA SE SRAME DJELATNICI BOLNICE JER SU NAM USKRATILI OSNOVNU ZDRAVSTVENU SKRB I NEKA SE SRAMI POLICIJA ŠTO NIŠTA NIJE PODUZELA PO TOM PITANJU! Spalite me na lomači što sam svom djetetu i mužu otišla u ljekarnu po SUMAMED i time spriječila moguće daljnje komplikacije s njihovim zdravljem.

I da! Majka mi je prošle godine umrla na rukama. I gladna i žedna u najgorim mogućim bolovima. Nije umrla od korone, ali joj je radi korone bila uskraćena infuzija i morfij. Nitko nije htio doći. Kontaktirala sam hitnu, njenu doktoricu, odjel na kojem je ležala. Nitko! Svi su se oglušili! Radi corone! Sreća što je bila doma pa sam se mogla brinuti o njoj. Da je bila u bolnici umrla bi SAMA.
Bila je mlada. Imala je tek 58.” – navela je gospođa Maruna.

Marina Maruna – majka četvoro djece i supruga jednog jedinog čovjeka. Za njih dajem krv ispod vrata i gorim na lomači. Spalite me!