MARJANA BOTIĆ: Novi Zakon omogućit će predaju pomorskog dobra Turcima! MARJANA BOTIĆ: Novi Zakon omogućit će predaju pomorskog dobra Turcima!
U ime Akcije mladih i nezavisnih mislili smo poslati na Ustavni sud prijedlog za utvrđivanje zakonitosti odluke Vlade Republike Hrvatske o skidanju pojedinih tvrtki,... MARJANA BOTIĆ: Novi Zakon omogućit će predaju pomorskog dobra Turcima!
U ime Akcije mladih i nezavisnih mislili smo poslati na Ustavni sud prijedlog za utvrđivanje zakonitosti odluke Vlade Republike Hrvatske o skidanju pojedinih tvrtki, osobito ACI-ja sa popisa tvrtki od strateškog interesa za Republiku Hrvatsku, a s temelja značenja pomorskog dobra za Republiku Hrvatsku prema Ustavu Republike Hrvatske, piše Marjana Botić vijećnica Skupštine Zadarske županije u priopćenju za medije i nastavlja:

– A onda smo razmislili pa umjesto toga šaljemo prigodni epitaf hrvatskom narodu:

Pitanje je da li Hrvatski sabor uopće funkcionira obzirom da je danas treći tjedan, a da nije jasno može li se osigurati kvorum i dovoljan broj zastupnika za donošenje sporednih odluka, ali će uvaženi skup svejedno mrcvariti hrvatski narod jer su svi odreda riješeni isključivo i samo da se održe u Saboru toliko i toliko vremena.

Ustavni sud je izvor odluka nad kojima se svatko tko može obavljati porotničku dužnost snebiva, ali nažalost ne čudi obzirom koje vijesti se probiju u javnost o ustavnim sucima i sutkinjama (a koje se usput, nisu demantirale ničim).

Vlada Republike Hrvatske funkcionira isključivo i samo u domeni da je jasno da će svi uključeni zanemariti sve moralne i domoljubne vrijednosti samo da se održe na vlasti.

Premijer Republike Hrvatske nema nikakav legitimitet, ali nažalost ima svrhu za koju je postavljen na to mjesto.

Svrha je konačna rasprodaja svega što je u Republici Hrvatskoj ostalo, a da nije opljačkano pretvorbom i privatizacijom.

Najviše su ugroženi pomorsko, vodno i poljoprivredno dobro. Ova Vlada međutim, prema informacijama koje dobivamo, šalje u proceduru novi prijedlog Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama?!

Vlada koja nije sposobna riješiti osnovna pitanja ne sudjelovanja u korupcijskim i kriminalnih aferama dobrog dijela njenih članova na redovnim sjednicama Vlade?!

Ali zato na telefonskoj sjednici skidaju tvrtke sa popisa tvrtki od strateškog interesa za Republiku Hrvatsku: između njih i ACI – tvrtku čije se nekretnine nalaze najvećim dijelom na pomorskom dobru Republike Hrvatske.

Pomorsko dobro je opće dobro; ne može biti predmet vlasništva.

Ali zato je tu spomenuti novi Zakon o pomorskom dobru – koji će bez sumnje rušiti taj osnovni postulat na snazi praktično od rimskog doba i omogućiti, predaju (ne prodaju!) našeg pomorskog dobra, pogađati ću sa ogromnom točnošću – Turcima.

Kršenje ustavnih odredbi srediti će se šaptom uz ogorčeno i beznadno protivljenje šačice aktivista.

Jer narod gleda televiziju dok mu se uzimaju sva konstitutivna, pa i prirodna prava. Zato narode, posebno moj zadarski – bujrum!

Nemoj ništa tražiti jer ionako harač više nemaš čime platiti – didovinu ti pokopali.

U ime svih koji više ne znamo što bi rekli na posvemašnje ne funkcioniranje svih poluga vlasti u Republici Hrvatskoj na raspolaganju smo za suradnju ako imate što pridodati ovom pitanju,

Srdačno,

Marjana Botić

PS

Instituciju Predsjednice Republike Hrvatske namjerno nisamo spomenuli većinom zbog toga što točno pogađamo kako i kome je odabran strateški partner za rasprodaju Hrvatske zbog “viših” ciljeva EU i NATO asocijacije.