Marjana Botić: ‘Longin je iskoristio djecu s Paga za svoju promociju, a ne da im stan!’ Marjana Botić: ‘Longin je iskoristio djecu s Paga za svoju promociju, a ne da im stan!’
Županijska vijećnica Marjana Botić poslala je priopćenje za javnost koje objavljujemo u cijelosti. “Kao županijska oporbena vijećnica Akcije mladih u županijskoj skupštini Zadarske županije... Marjana Botić: ‘Longin je iskoristio djecu s Paga za svoju promociju, a ne da im stan!’

Županijska vijećnica Marjana Botić poslala je priopćenje za javnost koje objavljujemo u cijelosti.

“Kao županijska oporbena vijećnica Akcije mladih u županijskoj skupštini Zadarske županije dužna sam upozoriti lokalnu zadarsku i širu hrvatsku javnost kako HDZ ova vlast uopće međusobno ne surađuje po pitanjima iz domene njihovih zaduženja i time pogoršava ionako teško društveno i gospodarsko stanje.

Potkrijepiti ću to sa dva primjera sa nedavno iz trećeg pokušaja završene sjednice županijske skupštine Zadarske županije.

1. slučaj: Nakon što se župan Zadarske županije Longin otišao slikati pred bolnicu posjećujući djecu koja su na Pagu bačena kroz prozor iznajmljenog stana, javno sam ga pozvala da toj djeci djelatno pomogne kad ih već koristi za promociju, i to tako što im uz suradnji sa Ministarstvom državne imovine pronađe interventni smještaj. (Znam kakvo je stanje sa Ministarstvom socijale i socijalnim stanovima, a znam i da Ministarstvom državne imovine raspolaže brojnim nekretninama potpuno van funkcije, a koje je ministar Marić očito dobio zadatak otuđiti iz vlasništva građana RH slagali se oni sa time ili ne. Pa eto, neka bar nešto izvučem za tu djecu tako nezaštićenu i od institucija, medija, političara…).

Na nastavku sjednice deset dana nakon prijedloga župan Longin odgovorio je da ja (?!) paušalno rješavam problem! Osim što ja kao obična županijska oporbena vijećnica ovo pitanje ne mogu riješiti već samo predlagati rješenja, župan Longin je pri tom bio potpuno nesvjestan da sam mu navrijeme predložilaneka riješi ovaj problem na potpuno jednak način na koji ga naknadno u nedostatku ikakvih procedura upućuje njegovo nadležno ministarstvo!

Naime djeca sa Paga koja su kao privremeno rješenje završila u Dječjem SOS selu, na što  saznajemo iz medija nadležno ministarstvo ministrice Murganić kaže: „U kriznim situacijama kada obitelj s maloljetnom djecom ostane bez svog doma i nije u mogućnosti sama osigurati smještaj, jedinice lokalne i područne samouprave (Županija! op.a.) dužne su im osigurati privremeni smještaj u socijalnom stanu ili na drugi način,kako bi se spriječilo odvajanje djece od odraslih članova obitelji.“

Jednako što sam županu Longinu predložila! Prije nego su (ne)odgovrno počeli djecu dodatno traumatizirati neizvjesnošću i zvjesnim seljakanjem. Jer znam kako vladajući HDZ nije sposoban surađivati po nijednom pitanju stvarnog rada i vlastitih zaduženja već se svi ti dužnosnici, ministri i ostali pijuni okupljaju samo kad su koji izbori na zajedničkom pjevanju Vile Velebita jer to izgleda  pali njihovo biračko tijelo. (To što u ministarstvu zaštite okoliša i energetike, koje uopće ne štiti Velebit od recimo nelegalne sječe šume, saznajemo iz medija istovremeno radi abolirani pripadnik paravojno/četničkih postrojbi valjda njihovim glasačima služi kao anestezija za mozak).

Kad smo kod mozga to nas dovodi do slučaja 2.:

Na istoj nevjerojatnoj sjednici Županijske skupštini pod točkom 9. imali smo odluku o izvlaštenju preko 32 tisuće m2 zemljišta u vlasništvu Opće bolnice Zadar kojoj je osnivač Zadarska županija. Tih 32 611 m2 zemljišta tako je iz vlasništva građana Zadarske županije prešlo u ruke Hrvatskih cesta.

A Hrvatske ceste su tamo međutim protivno volji građana Zadra već unaprijed iznjedrile takva prometna „rješenja“ zbog kojih nam se smije cijela Hrvatska. Smije dok se nešto loše ne dogodi, jer nigdje takva ceste sa onako riješenim nogostupom ne bi mogla dobiti uporabnu dozvolu. Osim u Hrvatskoj.

Naime četvoro tračna cesta između dvije najprometnije zgrade u gradu između kojih non stop cirkuliraju ljudi, mnogi bolesni, od kojih mnogi teže pokretni, majke sa djecom, djecom u kolicima, nekad u stanju hitnosti… s nogostupom širokim na nekim mjestima tridesetak centimetara i sa strateški postavljenim preprekama.

Dodatni udar na sigurnost prometa rušenje je rotora protiv kojeg se osim građana Zadra navodno bunio i sam gradonačelnik Dukić.

Gdje se izašlo na vidjelo da HDZ ov gradonačelnik Dukić i HDZ ov župan Longin uopće ne surađuju.

Pa tako najplaćeniji Gradonačelnik i njegov pročelnik nisu imali pojma kad su pregovarali sa Hrvatskim cestama da se rotor kao sigurno prometno rješenje ne sruši, nisu imali pojma da to pregovaraju sa ustanovom koja uopće nema pravo vlasništva na toj cesti!! Da su znali da je zapravo ta cesta još pod upravom njihove partije sigurno bi spriječili takvo nakaradno rješenje i još goru izvedbu Hrvatskih cesta. Kako ne?

Šteta da ih na to nije upozorio župan Longin kad su već iz iste partije.

Dapače članovi te iste partije na Županijskoj sjednici mirne su duše digli ruku za ovlašćivanje Hrvatskih cesta da formalizira onu interesnu tragediju koju nazivaju „rekonstrukcija ceste kod Bolnice“.

Jedini koji smo se bunili na toj sjednici smo iz Akcije mladih (Ante Rubeša je prije izbacivanja uspio reći nešto o tome), a sama sam javno takvu odluku vladajuće HDZ ove većine na sjednici Županijske skupštine nazvala „veleizdajom“, citiram po sjećanju:

„Ovo je za DORH! Svjedočimo rušenju rotora koji je bio siguran i gradnji nogostupa koji je takav da nam se smiju. Sve to da bi interesna grupacija dolijetala četvero tračnom cestom i gledala Vrata Zadra“ (Vrata Zadru su čisti interesni projekt koji bi centar Zadra trebao pretvoriti u turistički resort i marinu i potpuno ga „očistiti“ od stanovništva, a koji zastupa interesna garnitura bivšeg gradonačelnika Zadra Kalmete kojemu se i sad sve u Zadru očito prilagođava op.a.). Dalje sam nastavila: „Vama (23 HDZ ovih+sateliti vijećnika koji su minut poslije digli ruku za tu točku, uopće ne znajući (sic!) da su se gradonačelnik Dukić i pročelnik Kasap iste partije prema vlastitim navodima protiv takvih rješenja op.a.) vama nije važno kako će i kakvim nogostupom ljudi ići iz Bolnice u Polikliniku? Stvarno ćete izglasati tu nakaradu? Ako ovo nije definicija veleizdaje interesa građana, ne znam što jest.“ (DORH će sigurno na osnovi ovih i svih drugih javno izrečenih pritužbi, fotografija…, po službenoj dužnosti sad, evo ga kreće, provjeriti navode o sigurnosti nogostupa i ceste kod zadarske bolnice. Neće čekati ne daj Bože nesreće. Tako DORH svugdje u RH štiti interese hrvatskih građana. Isplati ih se pozvati da djeluju.)

Nakon ova dva i nebrojeno drugih primjera pitam se rade li mozgovi koje ovakvi partijski dužnosnici još mogu vozati?! Čak to više ne mogu ni zaposlenike firmi koje je partija još za rata „sredila“ gdje im se pravi vozači lokalnog prijevozničkog poduzeća sa pravom bune gledajući ničim izazvanu  povećanu plaću svog direktora, a njihova stoji. Dok se partijaši vozaju po bespućima županijskih cesta sa v.d. ravnateljima bez škola i s objašnjenjima da ti mozak stane… Ma glavno da Vila VeleDIP-ka dobiva izbore pa je sve u redu. Za partiju. Neće dugo moći.

Županijska vijećnica Akcije mladih: Marjana Botić

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.