Marjana Ikić rasplakala udovicu branitelja iz Škabrnje s petero djece: Neka kopa polje umjesto što moli pomoć

Nakon što je Mate Lukić na svom Facebook profilu objavio apel svojim prijateljima i pozvao ih da pomognu majci petero malodobne djece iz Škabrnje, čiji je muž preminuo, a inače je bio junak Domovinskog rata, u komentare se javila Marjana Ikić, javnosti poznata po humanitarnim akcijama koje je organizirala.

“Nisam inače komentirala nigdi. No sad ću jer čitam danima. Naravno puno je to dice I kad ostanes sam sigurno nije lako. No znam da se toj obitelji plaća voda i struja. Da imaju mirovinu i da imaju sve od caritasa i od općine.
Nije lako opet kažem No nije lipo čitati da nemaju pomoć.” – napisala je Ikić i dodala:

“Nije ovo skupi pomozi. Znam i da su sva dica dobila i stolove i ormare i krevete. Da svako jutro imaju sve besplatno od pekarskih proizvoda. Nisam bila ali znaš da sve pitam. Ne shvatljivo mi je bilo da nemaju ništa u jednoj općini di su ljudi ok. Neka mi gda oprosti, ali pored svega što dobije da ni komad vrta ne može zasaditi. I ja sam invalid 80% i idem u polje. Tako da nije ovo dugoročno rješenje i sad će se natrpati stvarima i što poslije?” – napisala je Ikić.

Na to se javila i prozvana gospođa, Andrijana Matijević, udovica hrvatskog branitelja i majka petero djece, koja joj je odgovorila:

“Marjana Ikić meni nitko ne plaća nikakve obaveze za kuću, dokazi su mi u kući, dođite i provjerite, a od oca što je bio branitelj moja djeca nisu zaslužili pomoć da im se napravi kuća? Tko je zaslužio, netko tko je dobio vilu od 2 milijuna kuna, a mojoj djeci ne treba ništa. Ja nisam nikad lijenčina bila, cijeli život sam radila. Probajte vi kad krenete negdje okrene se sve oko vas pa padnete pred djecom pa pred djecom povratite u kantu 10 puta svaki dan, pa te vozi hitna na infuziju, dođeš kući sutradan, sestra iz ambulante vozi na hitnu opet na infuziju… sad vi probajte tako ziviti iz dana u dan pa da sam lijenčina pa i pala sam u vrtlu kad sam ga išla prekopati. To što mi djeca primaju svako jutro to je njihovo pravo, ali mi obaveze nitko ne plaća, sve sama kao i svi drugi.” – naglasila je gospođa Matijević.

Na to su se javili drugi građani koji su osudili način komunikacije Marjane Ikić, ističući kako majka sa zdravstvenim problemima koja brine o petero male djece, kojima treba skuhati ručak i večeru, oprati odjeću, odvesti ih u školu i sačekati nakon nastave, pisati s njima zadaću, voditi liječniku kad su bolesni i bezbroj drugih stvari, jednostavno nije u mogućnosti s njom ići po poljima.

Ovakav istup Marjane Ikić osudio je i Mate Lukić koji kaže da nije očekivao ovakve njene komentare na račun udovice koja s djecom živi u teško siromaštvu, u kući bez fasade, u vlazi i bez osnovnih uvjeta za život.

“Muž i otac ove djece bio je hrvatski vitez koji je prošao sva bojišta i ako nećemo pomoći njegovoj obitelji nakon što je on umro, kome ćemo?!” – pita se Lukić.

Mate Lukić: Moramo pomagati obiteljima poginulih i umrlih hrvatskih branitelja