Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024
25.3 C
Zadar
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

MARKO PUPIĆ BAKRAČ: Kalmeta izigrava Božjeg glasnika

Gradski vijećnik Akcije mladih, Marko Pupić Bakrač, poslao je medijima priopćenje u kojem se obrušio na gradonačelnika Kalmetu.

 “Do kraja kolovoza biti će donesena odluka o žalbi gradonačelnika Zadra Božidara Kalmete na optužnicu za zločinačko udruživanje u slučaju izvlačenja novca iz HAC-a. Kako se taj dan bliži Kalmeta pojačava aktivnosti ne bili po tko zna koji put izbjegao svoju političku eutanaziju.

Prije nekoliko dana na obilježavanju Dana Općine Starigrad kao Karamarkov izaslanik u svom govoru stavio je u istu rečenicu Boga i Karamarka. Kalmeta je na tom skupu izigravao Božijeg glasnika koje je upoznat sa voljom Božijiom u pogledu nadolazećih izbora. Eto doznali smo da se Bog ima namjeru umješati u predstojeće parlamentarne izbore naravno na strani Karamarka i HDZ-a a tu sretnu vijest nam je priopćio njegov glasnik, čovjek koji živi Evanđelje, Božidar Kalmeta.

Tragikomično.

Za svog stranačkog šefa organizirao je Kalmeta i PR ispijanje kave na forumu. Kao ono, spontano druženje za koji su, nekim čudom, znali novinari svih pisanih medija i TV kuća.
Kada od nekoga ovisi politička sudbina Božidara Kalmete onda smo svjedoci neograničene količine njegova ulizivanja.
Tako je bilo i sa Kosor kada ga je htjela smijeniti 2009. godine zbog učestalih propusta u njegovom resoru.

Kasnija zahvala dolazi u vidu noža u leđa. Njega su dobili Kosor, Sanader, Pašalić, kumovi Šeks i Milinović pa čak i osobni vozač…

Jedno je sigurno, Kalmeta nikada neće otići iz politike svojom voljom. Kao i do sada sve, baš sve će učiniti da politički preživi. Pri tome je njegova sretna okolnost da djeluje u stranci gdje su lopovluk i kriminal pravilo. Nigdje drugdje propusti i inkriminacije koje mu se stavljaju na teret ne bi bili tolerirani. Katarza stranke koju promovira Karamarko samo je verbalna gimnastika bez podloge u djelima. Tu „katarzu“ u HDZ-u zasad provode isključivo institucije pravne dražve.

Više o istini i lažima u ovom slučaju nakon odluke optužnog vijeća…”

Vijećnik u Gradskom vijeću Grada Zadra
Marko Pupić-Bakrač